Három adventi koszorú saját kezűleg

adventi koszorús képek
Vágólapra másolva!
Az adventi koszorú az ünnep jelképe, nehezen képzelhető el az égő gyertyák nélkül egy igazi vasárnapi ebéd. A kész koszorúkat persze virágboltokban is könnyen beszerezhetjük, de ha inkább saját ízlésünk szerint szeretnénk asztaldíszt készíteni, az sem boszorkányság, sőt kreatív módja a spórolásnak. 
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

Most három koszorút mutatunk be, amiket magunk is könnyen elkészíthetünk.

Hagyományosan természeteset
A hagyományos koszorú alapja a damillal összekötött fűkoszorú, amit hobbiboltokban vagy virágárusoknál szerezhetünk be. Ezt az alapot bármilyen alkotóelemmel díszíthetjük, de a legmutatósabb, ha damil közé tuja- vagy fenyőágakat tűzünk körbe úgy, hogy mindegyik ágacska egy irányba nézzen. Egy séta alkalmával gyűjthetünk diót, bogyós ágakat, fagyöngyöt, amit szintén a fenyőágak közé illeszthetünk.
Ezután tetszés szerint díszítsük a koszorút piros gömbökkel, bogyókkal és tobozokkal. A díszítőelemek rögzítéséhez nem kell más, csak egy csőre töltött ragasztópisztoly. Ha a ragasztó megszáradt, már csak négy gyertya beillesztése van hátra. Miután egy lángnál felmelegítjük a fém gyertyatartó tűt, könnyedén bele tudjuk szúrni a gyertyák alját. Figyeljünk arra a gyertya kiválasztásánál, hogy a gyertya sokáig égjen, tehát ideális esetben se túl rövid, se nem túl vékony ne legyen.

Gyorsan gyümölcsből
Nem mindig van időnk a megfelelő színű és mintájú alapanyagokat beszerezni, viszont zöldségesnél gyakrabban megfordulunk. Ha egy vidám és gyors koszorút szeretnénk készíteni, akkor a következő bevásárlás alkalmával válogassunk néhány darabbal több almát és narancsot.
A gyümölcsöket dörzsöljük fényesre és ezután fújjuk be hajlakkal a héjukat, hogy sokáig friss látványt nyújtsanak. Ezután szúrjuk át őket egy hosszabb drótra füzérként egy sorba, majd a drótot hajlítsuk vissza és a kilógó végeit rejtsük el egy rákötött masni segítségével. Használjunk szegfűszeget és csillagánizst vagy fahéjat a gyümölcsök díszítésére, így a finom karácsonyi illat az egész helységet betölti majd.

Fából karikát
Ehhez az egyszerű mégis mutatós megoldáshoz négy különböző magasságú, egyenesre vágott fatuskóra lesz szükségünk. A legjobban fehér kérgű nyírfa mutat az ünnepi asztalon. A tuskókat színes szalagokkal körbekötjük és rájuk helyezzük a gyertyákat, amelyek köré apró figurákat: rénszarvast, baglyot, angyalkát és arannyal vagy fehérrel befújt tobozt és diót helyezünk el. Papírból vagy filcből hópelyhet és csillagot vághatunk ki, amiket a fa kérgére ragasztunk.