Így zúzza le a karácsonyfáját napok alatt: 5 tuti tipp

karácsonyfa
Vágólapra másolva!
Arról, hogy hogyan tegyük tönkre extragyorsan a gyönyörű fánkat, na arról senki sem ír, pedig megvannak ennek is a biztos módszerei.
Vágólapra másolva!

Annyi unalmas jótanácsot olvashattunk már arról, hogyan készítsünk gyönyörű karácsonyfát, csodás díszeket, fantasztikus csomagolást satöbbi satöbbi, hogy már a könyökünkön jön ki. Viszont arról, hogy hogyan tegyük tönkre extragyorsan a gyönyörű fánkat, na arról senki sem ír, pedig megvannak ennek is a biztos módszerei. Bár az olvasó talán már maga is több ilyen technikát felfedezett és nem egyet évről évre alkalmaz is, mi most összeszedtük az öt legbiztosabb karácsonyfagyilkos utat. Íme.

1. A szaloncukor leevése

A pusztítás alapfoka, gyerekkorunkban mindannyian gyakoroljuk, akiknek a szülei hagyják. A dolog lényege a következő: óvatosan, mikor senki sem látja, lopózzunk a fához, és tapintásos alapon határozzuk meg, melyik szaloncukor-burokban van még ott az édes töltelék, és melyik függ a fán üresen, mint rút szibarita váz. Minél ügyesebbek vagyunk, annál hamarabb elfogy az összes, és a sok tapogatásól viszont az üres szaloncukorpapírok behorpadnak, és a legenyhébb légmozgásra árulkodóan himbálóznak. A bőségtől roskadozó karácsonyfát már pusztán ez az egy változás is markánsan megváltoztatja.

Forrás: metaphoricalplatypus.com

2. Az elégetett csillagszórók fent hagyása

Ha már olyan bevállalósak vagyunk, hogy a karácsonyfán égetünk csillagszórót, akkor lehet, hogy ezt a cikket át is ugorhatjuk, hiszen annál jobban semmi sem tudja amortizálni a fát, mint hogy porig égetjük (igaz, a módszert nem ajánljuk jó szívvel, mert a fával együtt a lakás is könnyen odaveszhet). Mindenesetre ha pusztán az elégetett csillagszórók fán hagyásának esztétika hatásait tartjuk szem előtt, már az is elég. A kis girbegurba, elszenesedett pálcikák legalább olyan hervasztóan néznek ki egy karácsonyfán, mint az üresen fityegő szaloncukros papírok.

3. Az izzósor kiégetése

Hát a dolognak ehhez a részéhez némi szerencse is kell, ugyanis nem csak rajtunk múlik a dolog: ha óvatlanul túl jó minőségű, vagy a most már elterjed vegyes kapcsolású izzósort tesszük a fára, akkor ettől a technikától búcsút vehetünk. Szóval a lényeg: legyen hagyományos, soros kapcsolású izzósorunk, ahogy az egész lámpafüzér elsötétül, ha csak egyetlen egy is kiég közülük. Na és ilyenkor persze arra is ügyelnünk kell, hogy ne legyen otthon tartalék izzónk. Így nem csak egy elsötétült, szaloncukor nélkül maradt, elégett csillagszórókkal dekorált fánk van, de még az ideges kapkodás és fiókhuzogatás élménye is kiélvezhető (“kell lennie egy izzónak valahol, tavaly még megvolt”).

4. Egy gyorsan vedlő fa beszerzése

A kulcsszó: luc. Ezen nincs is mit taglalni, a lucfenyő közismerten hamar elhullajtja a tüskéit. A folyamatot hatékonyan gyorsíthatjuk azzal, ha a fenyőt már több héttel karácsony előtt beszerezzük, majd a fűtött (ez kulcsfontottágú!) garázsban tároljuk felhasználás előtt. Természetesen a karácsonyfát aztán állítsuk a fűtőtest mellé - garantált a hatás: december 26-án már bokáig fenyőtüskében gázolunk, és minden bútorunk, ruhánk, zoknink menthetetlenül tele lesz fenyőtüskével. No és a fa!... Nincs kókadtabb látvány egy tűleveleit vesztett, girnyó karácsonyfánál.

5. Kutya és/vagy macska bevetése

Az utolsó pontot a gyakorló állattartóknak nem is kell bővebben kifejtenünk, úgyhogy csak a többiek kedvéért jön a magyarázat. Szóval drágalátos kis házi kedvenceink életébe is színt és változatosságot visz a karácsony, csak kicsit máshogy, mint nekünk: nem az ajándékozásról, töltött káposztáról meg az anyós meglátogatásáról szól az ünnep, hanem a sok érdekes újdonságról. Ott van például egy színes-szagos feldíszített valami, aminek december 23-án még nyoma sem volt. Természetesen fel kell fedezni, meg játszani kell vele: rá kell ugrani például. Meg lehet (kell) támadni, fel kell mászni rá, pacskolgatni kell, vagy éppen odébb húzni. Az eredmény pedig őrületes buli. Hogy micsoda? A következő két videó bemutatja.

Így pusztít egy kutya:

Így meg egy macska: