Egy egész nap a népzene jegyében Halmos Béla Program napja az A38-on

Vágólapra másolva!
Az elsősorban népzenei pályázatokkal foglalkozó NKA Halmos Béla Program egy igazi minifesztivált varázsol november 17-én az A38 Hajó több helyszínére. Izgalmas előadásokkal, szórakoztató gyermekműsorokkal, fantasztikus koncertekkel és az elmaradhatatlan táncházzal várják az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

13 órakor nyitja meg kapuit a második Halmos Béla Program napja, koradélutántól a kiállítótérben, ahol találkozhatunk az ország különféle pontjairól érkező folkklubokkal, megismerkedhetünk azok működésével. Ezen kívül szakmai bemutatót nézhetünk meg a Hagyományok Háza, Árendás Péter vagy éppen Szecsődi Barbara prezentálásában.

Forrás: NKA Halmos Béla Program

Mindeközben 16 órától az étteremben berendezett gyermekkuckóban várják az aprókat koncerttel, illetve a Bihari Néptáncegyüttes egyedülálló gyermektáncházával.

Persze nem csak a kicsiknek, de a nagyoknak is lehetősége nyílik a mozgásra, ehhez pedig igazán neves előadók szolgáltatják majd a talpalávalót – ráadásul a koncertek különlegessége, hogy mindenki az idén megjelent, friss anyagát hozza magával, így egy igazán naprakész műsor szem-és fültanúi lehetünk. Fellép az idén első szólólemezével jelentkező Fekete Bori, a citera, a tambura és a koboz közös játékára építő, első albumán dolgozó Pengetős Trió; Csoóri Sándor, aki két fiával széki, kalotaszegi és mezőségi dallamokkal hirdeti a „klasszikus” népzenét; illetve a táncházzenészek műhelyének is tekinthető Erdőfű Népi Kamarazenekar. A fellépéseket pedig egy éjszakába nyúló táncház követi majd – a részletes program itt található.