A Prodigy zenéje életveszélyes

Vágólapra másolva!
Több egér is megdöglött egy kísérletben, amely azt vizsgálta, hogyan hatnak party környezetben az amfetaminszármazékok. Az állatok halálát a beléjük fecskendezett speed és a Prodigy zenéje okozta.
Vágólapra másolva!

Firestarter után Mouse Killer?

A hangos zene önmagában - tehát amikor az egerekbe sós vizet fecskendeztek - semmilyen káros hatással nem járt, sőt, az állatok egy része békés álomba szenderült. A "bespeedezett" egerek közül azonban néhány - hét a negyvenből - a Prodigy zenéjétől kimúlt. Bach hallgatása már kevésbé bizonyult fatálisnak: mindössze annyi történt, hogy négy példány "összeesett". Egyébként a kábítószer hatása alatt az egerek fél órán át kergemód rohangáltak, majd egy rövid, görcsösen ismétlődő mozgást kiváltó szakasz - orvosi szaknyelven sztereotípia - után visszanyerték normális állapotukat.

Amikor a kábítószerhez hangos zene is társult, az egerek komoly agykárosodást szenvedtek - és némelyikük el is pusztult. A vizsgálatot vezető kutatóasszony ugyanakkor leszögezte, hogy az egerek számára nincs különbség Bach és a Prodigy zenéje között, ők csak az "erőteljes pulzálást" érzékelik.

A kísérlet végkövetkeztetése: az amfetaminszármazékok fogyasztásának a techno party-kon súlyos utóhatásai lehetnek.

A speed és ecstasy fogyasztók tehát saját érdekükben óvakodjanak a klasszikus zenétől, és tartsák távol magukat az időközben trióvá fogyott Prodigy jövőre megjelenő, Always Outnumbered, Never Outgunned című albumától.