Vágólapra másolva!
Britney Spears újabb rekordot döntött meg. Ezúttal kiérdemelte a világ legdrágább reklámszereplőjének - ha nem is annyira megtisztelő, de - felettébb jövedelmező címét.
Vágólapra másolva!

A Pepsi ugyanis nem kevesebb, mint 8 millió dollárt fizetett ki Britneynek a két reklámfilmszereplésért, amiket a Superbowl, az amerikai foci döntőjének szüneteiben fognak levetíteni.

Az Egyesült Államokban hagyományosan ez a legdrágább reklámidő, és átlagosan nyolcvanmillióan tekintik meg az ekkor leadottakat.

A hosszabb reklámfilmet az első negyed végét követően vetítik le. A film 90 másodpercig tart, és rengeteg jelenetből áll, a középpontban természetesen Britney, a kólalány.

Története még az ötvenes évek elején kezdődik, fekete-fehérben, majd színesre váltva vezet minket végig az éveken egészen a máig. Spears kisasszony pedig mosolyog, mosolyog, régi Pepsi-dallamokat énekel, és kólát iszik, szigorúan az amerikai idill keretein belül. Stylist- és make-up-bravúr.

A második spot története érdekesebb. Ebből ugyanis egyből hármat is leforgattak, s a Pepsi oldalon szavazásra bocsátották, melyik is legyen a végleges verzió. A kezdő és záró rajzfilmjelenetek megegyeznek - Britney sziluettje a sivatagban egy kólaautomatából Pepsit vételez -, mindössze a filmrészletek változnak.

A szavazatokat február elsejéig lehet leadni, eleddig csaknem 250 ezer voks érkezett. A premier harmadikán, a nagy döntőn lesz.

A "Superbowl igazi csemege a nézőknek. A fogyasztók persze nem várják, hogy még a reklámok is szórakoztassák őket" - mondják a rendezők. Szerintük igencsak nagy szükség van a show-ra, látványosságokra, sőt kifejezetten a pazarlás érzékeltetésére is. Ez ugyanis segíthet visszaállítani a szeptember 11-i terrortámadások következtében alaposan megcsappant nemzeti önbizalmat.

Ennek egyik szimbóluma a Superbowl is, s a szervezők mindent megtesznek, hogy a meccs valóban emlékezetes esemény legyen.

A döntőn, amit a St. Louis Rams játszik a New England Patriots ellen, Britney mellett más sztárok is megjelennek majd. A mérkőzés kezdete előtt fellép Paul McCartney, Mariah Carey és Mary J. Blige, a félidei szünetben pedig a nagy U2 szórakoztatja majd a közönséget.

Korábban:

Britney Oscarra vágyik
2001 legnagyobb sztárpletykái