Meghalt Dee Dee Ramone, a punk ősalakja

Vágólapra másolva!
Dee Dee Ramone, a punk-legenda Ramones alapító tagja június ötödikén éjjel túladagolta magát, és az orvosok már tudtak segíteni rajta. A basszusgitáros 50 éves volt.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i rendőrség hozta nyilvánosságra a hírt: június 5-én éjjel hollywoodi otthonában meghalt Dee Dee Ramone. A Douglas Glenn Colvin néven született basszusgitáros felesége késő este lett figyelmes arra, hogy férje egy idej enem válaszol kérdéseire. Mikor megtalálta a testet, azonnal hívta rendőrséget, és a mentőket, akik Dee Dee-t a helyszínen halottnak nyilvánították.

A halál oka egyelőre nem felderített, de Ramone-nal feltehetőleg kábítószer-túladagolás végzett. A szándékosságot a rendőrség kizárja.

Dee Dee a négy Ramone (rajta kívül Johnny, Tommy és Joey) egyikeként alapító tagja volt az 1974-ben összeálló Ramonesnak. Joey, az együttes frontembere hosszas betegeskedés után tavaly áprilisban hunyt el rákban. A megmaradt tagok, köztük Dee Dee is márciusban újra összeálltak egy közös fellépés erejéig, amikor is a punkzenekarok között elsőként a Ramonest is beiktatták a Rock and Roll Hírességek csarnokába.


Korábban:
Punkok a Rock and Roll Hírességek Csarnokának előszobájában

Önnek már megvan?
Ramones - Masters of Rock