Jacko mérgében lelép a Sonytól

Vágólapra másolva!
Michael Jackson a maga módján rendezte a közte és a Sony Records között legújabb lemeze sikertelensége nyomán kialakult viszálykodást, melybe a sajtót és rajongói táborát is jócskán bevonta. Jacko, akit egykor a jelzőket hova fokozni nem tudó közönsége egyszerűen csak a pop császáraként emlegetett, most sértődötten másik céghez távozik.
Vágólapra másolva!

Fotó: EPAMiután szombaton Londonban egy nyilvános bemutató alkalmával Jackson lehordta saját kiadóját, a Sonyt újra elmondta, hogy szerinte a Sony messze rangján alul kezelte, sőt, szándékosan alulpromotálta Invincible címmel megjelent legutóbbi albumát, a következő feliratú táblával a kezében lépett a színpadra egy fan-club buliján: "A Sony megöli a zenét!"

Jacko amúgy is gyakrabban fordul mostanság rajongóihoz. A fanatikus rajongók bálványuk nyomán úgy vélik, hogy a Sony felelős a bukásért, amiért nem készített megfelelő reklámkampányt a sztár számára. Az igazsághoz viszont hozzátartozik az is, hogy Michael Jackson az album megjelenése előtt, és az óta is alig lépett fel nyilvánosság előtt és botrányai után visszavonult életet élt. Emellett ritkán és meglehetősen gorombán válaszolt a sajtó kérdéseire is.

A Sony vélt nemtörődömsége miatt felháborodott fanatikus rajongók egy csoportja július 6-ra tüntetést is szervezett a lemezkiadó ellen. A demonstrációra a vállalat New York-i székháza előtt kerül majd sor.

A támadásokra válaszul a Sony nyilatkozatott tett közzé, melyből úgy tűnik, nincs lehetőség a felek közti békés megegyezésre. "A Sony Music az évek során mindent megtett, hogy Michael Jacksonnak világszerte hallgatóságot toborozzon és megtartsa őket," - áll a közleményben. "Michael legfrissebb, Invincible című albumának bemutatása során a Sony
Music Michael világsztár státuszához méltón világszínvonalon dolgozta ki és bonyolította le a marketing-, promóciós- és reklámkampányt. Végtelenül büszkék vagyunk mindarra, amit Michael érdekében véghez vittünk, és elkötelezettek maradunk Michael zenéjének terjesztése iránt. Rajongóival együtt ünnepeljük a kivételes művész eredményeit. "

Emellett Jacksonnak már csak egy lemeze van hátra, hogy teljesítse a Sonyval kötött szerződésében foglaltakat - egy box-set, ami két új dalt tartalmaz majd. Ezután szabadon dönthet arról, hogy melyik kiadóhoz szerződik. Kétséges persze, hogy egy ilyen akció után melyik cég fogadja szívesen a csökkenő népszerűségű, ám annál problémásabb Jackot.

Korábban:
Jacko az alsóházban énekelte a Happy Birthdayt
Jackót csőd fenyegeti
Jacko a nagypolitikában
Jacko rajongói tiltakoznak a Sonynál

Fórum:
Michael Jackson

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Michael Jackson albumaival!