Rotten a britek büszkeségei közt

Vágólapra másolva!
A BBC legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a britek a Sex Pistols énekesét történelmük száz legnagyobb alakja közé sorolják. Lemaradt a listáról viszont Mick Jagger és Károly herceg.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA százas listán, melyet a BBC munkatársai Irország lakosságának bevonásával készítettek, a könnyűzenei hírességek közül megtalálható David Bowie, Robbie Williams, Boy George és DJ John Peel. A Beatles tagjai közül érdekes módon a britek csak Lennonra, McCartneyra és Harrisonra szavaztak, a dobos Ringo Starr nem került fel a listára. Szintén kimaradtak a büszkeségek felsorolásából a Rolling Stones tagjai, Mick Jaggert is beleértve. De szintén nem tartják sokra a megkérdezettek Liz Taylort és Károly herceget sem.

A BBC százas listájahttp://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/tv_and_radio/2208671.stm

A New Musical Express tudósításában még felhívja a figyelmet arra, hogy feltűnően kevés nő található a listán - a kevesek egyike J. K. Rowling -, illetve egyetlen színes bőrű híresség sincs a felsoroltak között. Johnny Rotten mellett még büszkék voltak a szavazók más különös alakokra is, mint amilyen a sátánista Aleister Crowley, illetve az egyik arcra a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albumának borítójáról.