Bowie életre keltette a földönkívülit

Vágólapra másolva!
David Bowie közel 30 év után feltámasztotta az általa alakított Ziggy Stardustot, aki egy londoni show-ban "halt meg" látványos körülmények között.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIDavid Bowie szerdán, rövid időre, életre keltette a hetvenes évek kultikus figuráját, az általa alakított Ziggy Stardustot, aki 1973-ban jelent meg utoljára színpadon. Annak idején az 1972-ben kiadott Ziggy Stardust című albumhoz kapcsolódó újszerű, nagyszabású színpadi show-ban, amely koncert és színházi előadás keveréke volt, David Bowie mint földönkívüli jelent meg, és minden számhoz más jelmezt öltött. "Beleszerettem Ziggybe, Ziggy Stardusttá váltam. David Bowie teljesen eltűnt. ...Mindenki arról győzködött, hogy messiás vagyok, különösen az első amerikai turnén, 1972 végén. Reménytelenül elvesztem a képzelet világában" - nyilatkozta néhány évvel a Ziggy-láz után Bowie. Hosszú turnézás után az énekes látványos előadás keretében vált meg teremtményétől, akit a londoni Hammersmith Odeon színpadán "ölt meg", ott, ahol most feltámasztotta.

Bowienethttp://www.davidbowie.com

A Ziggy visszatérését hozó tegnapi koncertet annak ellenére tartotta meg a zenész, hogy a közel 30 évvel ezelőtti előadáson bejelentette, örökre meghalt a figura. Bowie egykori alteregójának feltámasztása keretében két dalt játszott el a The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars című lemezről. A legendás album számai mellett az énekes slágeregyveleget adott elő, benne az Ashes To Ashes, a China Girl, a Life On Mars és az Absolute Beginners című szerzeményeket, valamint új, Heathen című albumáról is játszott dalokat.

Gyarapítsa gyűjteményét David Bowie albumaival!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=BOWIE

Az egyszerinek beharangozott október 2-i előadásra a nyugat-londoni Hammersmith Carling Appolo nevű színházába ment többiek közt Brian Eno, Roger Taylor, aki a Queen dobosa, Charles Kennedy, a Liberális Demokrata Párt vezetője, és a Ziggy Stardustnak öltözött Boy George is. A neves vendégeken kívüli rajongók nehezen tudtak jegyhez jutni, mert a belépőket csak a múlt hét végén kezdték árulni. Sokan ezért a színház mellett aludtak, hogy jegyet szerezhessenek az exkluzív előadásra.

Bowie, aki közben Heathen című új albumának anyagával turnézik és három év után először jelent meg lemeze, legközelebb New Yorkban lép fel, ahol több koncertet is ad.