dZihan és Kamien élőben a Tilos tiszteletére

Vágólapra másolva!
A hamarosan már az éterben is fogható Tilos Rádió az ünneplés egyik állomásaként ezúttal élő fellépésre invitálta a dj-ként a Citadellán már többször is bizonyító bécsi duót. A csütörtöki est külön érdekessége, hogy a számos híres zenészt felvonultató dZihan & Kamien csapatban a tilosos Mango szkreccsel.
Vágólapra másolva!

Forrás: Couch Rec.dZihan és Kamien lassan hazajárnak a Citadellára. A bécsi székhelyű, amúgy szarajevói és svájci származású duó tagjai tavaly Budapestről indították útra turnéjukat, és tavalyelőtt is övék volt az egyik első hazai, kissé még didergős szabadtéri parti is. Mindkét buli több mint remekül sült el, sőt a zeneileg és technikailag magára igencsak sokat adó zenészek tavaly még a Tilos rádiós szkreccsbajnok dj Mangót is kiszúrták maguknak, s a felkérésre, hogy ugyan tartson már velük egy kis koncertkörút erejéig, természetesen ő sem mondott nemet. A kapcsolat így adott volt, ahogy az ötlet is adta magát, hogy a hosszú ideig csak különleges erőfeszítések árán fogható Tilos Rádió a figyelmet is kicsit magára irányítva dZihan és Kamien együttesével ünnepelje valós visszatérését az éterbe.

A különleges alkalomra dZihan és Kamien különleges műsorral készült: az eddigi dj-szetteket most hangszeres élő zene váltja fel. Nem kell ezen meglepődni, Vlado Dzihan és Mario Kamien nem csak a samplerek és processzorok világában érzi otthon magát, sőt, mindketten kiváló zenészek is. Megismerkedésükkor még mind a ketten hangszeres zenét tanultak Bécsben (Dzihan ezt megelőzően még Goran Bregoviccsal is együtt dolgozott, többek között az Arizónai álmodozók elkészítésén). Az első citadellás fellépés óta a Cafe del Mar sorozatnak no meg persze saját tehetségüknek köszönhetően csak sokkal híresebbé vált duó tagjai maguk is zenélnek tehát: Mario Kamien gitározik, Vlado Dzihan Fender Rhodes zongorán játszik; természetesen ők kezelik a samplereket is.

Az ünnepelt...http://tilos.hués a fellépő honlapjahttp://www.couchrecords.com/couch.html

Együttesükben ütőhangszereken Sammy Figueroa játszik - a világon a legtöbb lemezen közreműködő zenészek egyike: dolgozott már együtt Miles Davisszel, Aretha Franklinnel, Eddie Palmierivel és D'Angelóval, de még David Bowie-val is. Vele tart Ahmet Misirli török ütős is; mindketten részt vettek a dZihan & Kamien második lemeze, az elsőhöz hasonlóan bravúros Gran Riserva elkészítésében is. És itt van persze az ős-tilosos Mango is, szintén csak kiemelendő az est különlegességét.

A hétköznapra szokatlanul erős fellépés mellett természetesen az ünnepelt ünneplők is sejthetően beleadnak apait-anyait. Az előtérben Badihali és Sanyi, Erik Sumo, majd Haze pakolja a lemezeket, Dzihanék után pedig Keyser és Shuriken, Suhaid és Negro, majd pedig a line-upról lehagyhatatlan Palotai játszik majd. És figyelem: az estre csütörtökön kerül sor, a Citadella Club Barflyában.

A Tilos Rádió több tagja az [origo]-t kiadó Axelero munkatársa.