Yoko Ono újfent meztelenre vetkőzött

Vágólapra másolva!
John Lennon hetvenéves özvegye, Yoko Ono meztelenül mutatkozott tegnap a Cut Piece-ben, egy párizsi színházban bemutatott darabban. A világbékét kérő asszony mellett a közönség is szerepet kapott a színdarabban: ők szaggatták szét a Yoko által levetett ruhadarabokat.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Mint ismeretes, Yoko Ono már több ízben részt vett különböző antimilitarista megmozdulásokon, gyakran emelte fel szavát a világbékéért. Az amerikai intervenció ellen is protestált még pár évtizeddel korábban, akkor John Lennonnal ágyban fekve tüntettek a vietnami háború ellen. A Beatles együttes gitárosa és egyik nagy alakja 1980 decemberében hunyt el: egy bomlott elméjű merénylő végzett vele New York-i házuk előtt.

Özvegye 1964-ben már játszott ebben a darabban, akkor Japánban tűnt fel egy színházban, és ott hívta fel a figyelmet a békére - és önmagára. Akkor a darab végén meztelenül mutatkozott. - "Jöjjenek, vágjanak le egy darabot a ruhámból, onnan, ahonan akarnak. A bélyeg méretű darabot vágják le, és küldjék el egy olyan személynek, akit szeretnek" - kérte Yoko a Ranelagh színházba látogató közönséget a www.los40.com információ szerint. - "Mikor ezt először tettem, düh volt a szívemben. Ezúttal szeretettel teszem, neked, nekem és a világ számára."

Rossz Omen: Oki lelépett/szorakozas/zene/20030915okielhagyta.htmlRicky Martin színházban is/szorakozas/zene/20030915ricky.html

Ono tavaly London központjában, a Picadilly Circusnál bérelt egy hatalmas felületet, melyre az Imagine című, világszerte béke-himnusznak számító Lennon-dal első sorát íratta, majd az iraki háború idején több fontos, meghatározó napilapban helyezett el egész oldalas hirdetéseket - természetesen a békét követelve.