Mariah Careyt a kínai kormány támogatja

Vágólapra másolva!
A popcsillag elérzékenyülve közölte Sanghajban, hogy álmában sem számított ilyen forró fogadtatásra, és a nagyszabású koncert létrejötte miatt köszönetet mondott a kínai kormánynak - ugyanis a buli állami pénzből jött létre.
Vágólapra másolva!

"Nem is tudtam, hogy mire számítsak. Annyira, de annyira csodálatos volt, hogy láthattam a rajongókat" - áradozott elérzékenyülve a művésznő egy nappal azután, hogy megérkezett a sanghaji repülőtérre, írja az MSN. A 33 éves énekesnő élete egyik legmonumentálisabb fellépésére készül, mivel a kínai hatóságok által szponzorált fellépésre várhatóan százezer rajongó mellett több száz fotós és tévés fog ellátogatni. Ez azon a nagyszabású sajtótájékoztatón hangzott el, amelyről a főszereplő, egy igazi, hamisítatlan popdívához méltóan, legalább egy órát késett.

Carey szerdán és pénteken a város futballstadionjában lép fel hatalmas tömegek előtt, majd a Fülöp-szigetek felé veszi az irányt. A sanghaji koncertek szorosan kapcsolódnak a városban zajló nemzetközi, művészeti fesztiválhoz. A világsztárok Kínába való csábítása nem véletlen: a SARS-vírus komoly károkat okozott a népgazdaságnak és így tudatosan hívják a nagyobb csillagokat, hogy az ország visszakerüljön a világ kulturális vérkeringésébe. A nemzeti lelkesedésnek az sem tett jót, hogy a Rolling Stones előbb bevállalt egy pekingi és egy hongkongi bulit, majd lemondta azokat.

A WHO adatai szerint idén 8 ezernél is több ember kapta meg az atípusos tüdőgyulladást, és eddig 774 halt meg a betegség miatt. Az esetek nagy részét Kínából jelentették (5300 beteg) és Hongkong komolyan kivette részét ebből, 1755 esettel. Kínában összesen 648 halottat hagyott maga mögött a SARS, Hongkongban pedig 83 személy vesztette életét miatta.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Mariah-ra visszatérve, a kínai újságírók százai elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen ruhában láthatják majd a művésznőt a színpadon, mennyit mutat majd magából és hány alkalommal fog majd átöltözni. "Ha esik és hideg van, vagy ha meleg az idő, akkor is ugyanazokat a szűk ruhákat fogom viselni" - nyugtatta meg az izgatott zsurnalisztákat Carey, aki azt is elárulta, hogy hét vagy nyolc ízben fog átöltözni a koncert során. Az előadandó dalok számáról és sorrendjéről ellenben nemigen akart beszélni, mivel ragaszkodik a show spontán jellegéhez, de elmondta, hogy figyelembe veszi a hivatalos weboldalára érkezett rajongói kéréseket is, mikor a számokról dönt.

A Long Island-i születésű Carey, aki 1990-ben tűnt fel a színen - és a kilencvenes években 15 dallal került fel a slágerlisták élére - az újságíróknak beszélt a filmzenékről is, ám nem tudta vagy nem akarta megerősíteni azt a híresztelést, miszerint ő énekelné a következő James Bond-film főcímzenéjét. Mariah arról is beszélt, hogy a sok utazás miatt jobban kell vigyáznia hangjára, ám különösebb titkokat nem árult el: ő főképp sok alvással kúrálja magát.