Áll a bál Robbie Williams körül

Vágólapra másolva!
Egyes zenei szakértők érthetetlennek tartják, hogy Robbie Williams még csak nem is lett jelölve a Brit Awards "legjobb férfi előadó" kategóriájában. A művész hívei és követői úgy vélik, hogy ez a legnagyobb botrány a díj 24 éves történetében.
Vágólapra másolva!

Több zenei újságíró gondolja úgy, hogy a Take That egykori sztárja jelenleg a brit popzene zászlóshajója, ezért a düh, a felháborodás. "Robbie a legsikeresebb és legnépszerűbb szólista, aki ebben az országban feltűnt az elmúlt évtizedben, épp ezért gyalázat, hogy még csak meg sem említik a jelöltek közt" - füstölög a The Sun cikkírója.

"Ebben az évben az énekes Escapology című albuma 6,5 millió példányban fogyott világszerte. Az ő nyári, Knebworth-i produkciója minden korábbi, brit rekordot megdöntött, mivel közel 375 ezer rajongó hallotta őt három koncert során. Én eddig azt hittem, hogy a Brit Awards arról szól, hogy megünnepeljük a britek legjobbjait" - folytatja a cikkíró.

A díj odaítélésének egyik feltétele, hogy a jelöltnek rendelkeznie kell egy, 2002 augusztusa és 2003 decembere közt kiadott albummal. A díjat odaítélő szervezet saját szabályai szerint Williams indulhatna a díjért, mivel az Escapology 2002 novemberében jelent meg. A Live at Knebworth CD már nem elfogadható a díjkiosztók szerint, mivel koncertlemezről van szó. Egyes vélemények szerint itt pusztán kicsinyes bosszúról van szó, mivel a sztár tavaly kihagyta a díjátadó ceremóniát: ahelyett, hogy jelenlétével tisztelte volna meg a brit zenei díjak kiosztóit, Los Angelesből küldött egy előre felvett szöveget.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A szervezőbizottság szóvivője próbálta lecsillapítani dühöngőket, mondván, hogy Robbie nem más, mint a szabályok áldozata - ő ugyanis az Escapology című lemezével tavaly már megnyerte a "legjobb férfi előadó" kategóriát. "Ezt a szabályt azért találtuk ki, hogy megállítsuk azt a folyamatot, hogy évről évre ugyanaz a művész nyeri el a díjat, ugyanazzal a lemezzel, produkcióval. A nyolcvanas években Annie Lennox évről évre nyert kategóriájában és ezúttal nem szeretnénk, ha ugyanez történne Robbie-val. Ő már nyert eleget" - hangzott a magyarázat.

A magyarázatot a rajongók persze szánalmas kifogásnak, nevetséges ürügynek tartják és továbbra is botrányosnak találják, hogy a 2004 február 17-én sorra kerülő ceremónián nem ünnepelhetik kedvencüket ebben a kategóriában. Azt az elvakult fanatikusok is belátják, hogy David Bowie és Sting helye jogos a listán, de csak keserűen olvasgatják a többi jelölt nevét: szerintük Darius Danesh, Gordon Haskell, Michael Ball még csak arra sem méltóak, hogy megkössék a Nagy Robbie cipőfűzőjét.