Brit Awards: Dido és a The Darkness tündöklése

Vágólapra másolva!
A The Darkness elnevezésű rockbanda a legnívósabb díjakat vihette haza az idei Brit Awardson: ők kapták a legjobb brit együttesnek, a legjobb brit albumnak és a rockműfaj legjobb brit előadóinak járó kitüntetést. A legjobb hazai női előadó Dido lett, míg a külföldiek közül Beyoncé lett az első. Justin Timberlake-et két kategóriában is jutalmazták. A BRIT Awards gálát hazánkban először láthatják a nézők, a VIVA tévén: Magyarországon még soha nem volt arra példa hogy leadják. A díjkiosztó 21-22 én a Brit hétvégén megy le felvételről, szombaton 14-16-ig, vasárnap 20-22-ig.
Vágólapra másolva!

A brit rock új szenzációja, a The Darkness aratott a legrangosabb brit könnyűzenei elismerés, a Brit Awards díjkiosztóján. A londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban tartott ünnepségen a banda a legnívósabb díjakat zsebelte be: ők kapták a legjobb brit együttesnek, a legjobb brit albumnak (Permission To Land) és a rockműfaj legjobb brit előadóinak járó kitüntetést. A brit zenekarok versenyében a győztes Darkness legnagyobb vetélytársa a Radiohead volt, de a kínálatban szerepelt még a Busted, a Coral és a Sugababes lánycsapat is.

A csapat tavaly július óta több mint egymillió lemezt adott el Nagy-Britanniában. Csupán egyetlenegy kiváltságról maradtak le: a tervektől eltérően nem Naomi Campbell szupermodell adta át nekik a rockműfaj legjobb brit művelőinek járó díjat, mert Miss Campbell egyszerűen elkésett a gáláról.

Forrás: MTI

The Darkness



Két díjat is kapott a fiatalok körében rendkívül népszerű pop-punk együttes, a Busted: a legjobb újonnan felfedezett tehetségeknek és a legjobb popelőadóknak járó elismerést vehették át. Az év brit férfi énekese Daniel Bedingfield lett, aki egy új-zélandi kórházból, telefonon köszönte meg az elismerést, miután néhány hete egy autóbalesetben két nyakcsigolyáját törte. Győzelme azért is értékes, mert David Bowie is a jelöltek között volt.

A legjobb hazai női előadó Dido lett, aki külföldi koncerkörútja miatt szintén nem tudott részt venni az eseményen. Ő kapta a legjobb brit kislemeznek járó díjat is a White Flag című dalért.

A legjobb külföldi férfi előadó Justin Timberlake lett, a külföldi énekesnőknek járó legmagasabb elismerést Beyoncé Knowles nyerte. Beyoncé - aki a díjra ugyancsak jelölt Christina Aguilerát, Kylie Minogue-ot és Missy Elliottot utasította maga mögé - hevenyészett becslések szerint negyedmillió font (csaknem 100 millió forint) értékű gyémántba öltözve jelent meg a színpadon, és Crazy In Love című slágerének előadásával köszönte meg az elismerést.

A legjobb külföldi albumnak Justin Timberlake Justified című lemezét választották. A legjobb külföldi együttes díját a The White Stripes kapta.

A veteránokról sem feledkeztek meg: a 80-as évek legendás popegyüttese, a Duran Duran a zenei élethez történő kiemelkedő hozzájárulásért vehetett át különdíjat.

Brit Awards: Kylie feneke a legjobb/axetazis/20030221brit.html