81 film és 80 zenekar a Mediawave-en

Vágólapra másolva!
Elkezdődött a Mediawave, a hagyományos film- és zenemajális Győrben és számos más helyszínen. Ön is részt vehet  a Fényírók Fesztiválja komáromi záróbuliján május elsején, ha helyesen válaszol egy kérdésre!
Vágólapra másolva!

"Amikor az első igazán forró napsütésben a lányok felesleges ruháikat levetve arcukat a fény felé fordítják; amikor az ember úgy érzi, el kéne heveredni a friss fűben a virágba borult barackfa alatt és hallgatni a méhek dongását, madarak csicsergését; amikor míves jazz- és etnozenék lengik körül a győri Művészetek Szentélyét; amikor Kajárpécen csapra verik a boros és pálinkás hordókat; amikor aki úgy érzi, hogy ott kell lenni és együtt kell lenni - na az a Fényírók Fesztiválja, a Mediawave, a Majális!"

A győri székhelyű fesztivál idén tizennegyedszer kerül megrendezésre Győrben, Komáromban, Szekszárdon, Budapesten, Csornán, Kapuváron és számos külföldi helyszínen. A filmfesztivál versenyprogramjába 81 film került be 24 országból, a világ legfrissebb és legjobb dokumentum- és rövidfilmjei, de az animációs filmek szerelmesei sem maradnak hoppon.

Magyarország legnagyobb nemzetközi filmfesztiválja nem csak a filmekről szól: jazz-, kortárs- és ethnozenei produkciók, színházak, kiállítások egyaránt megtalálhatóak az április 23-tól május 1-ig tartó programsorozatban. Hartyándi Jenő, a fesztivál művészeti vezetője, a fellépő 80 zenekar közül - az év szokásosan legjobb jazzkoncertjei mellett - felhívta a figyelmet olyan finomságokra is, mint a Magyarországon először hallható, kurd népzenét játszó Sarikamis.

A jazz szerelmesei számára a legnagyobb meglepetést április 30-a tartogatja. Ekkor lép fel a New York-i kortárs jazz egyik legnagyobb alakjának tartott John Zorn és az Electric Masada. A május elseje - a majális és az európai uniós csatlakozása jegyében - Komáromban zajlik majd, olyan fellépőkkel, mint a svájci Eric Truffaz és a radzsisztáni autentikus cigányzenekar, a Musafir vagy a Puerto Ricó-i La PVC Salsa Band.

Játékunkban belépést lehet nyerni a komáromi záróbulira, az alábbi egyszerű kérdés megválaszolásával:

Hány országban kerül megrendezésre idén a MEDIAWAVE - Fényírók fesztiválja?

A válaszokat (a tárgy mezőben a "Mediawave" szóval) 2004. április 30-án délig várjuk a [email protected] címre. A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük.