DMX, az amerikai reppersztár belegyezett, hogy gyereknek szóló fegyver- és állatkínzás-ellenes hirdetésekben és propagandaanyagokban szerepeljen. Cserébe elengedik börtönbüntetését, amit pontosan ehhez hasonló erőszakos cselekedeteiért szabott ki rá a bíróság.

DMX, alias Earl Simmons tizenháromszoros állatkínzás, kétszeres közháborítás, valamint rendbontás és kábítószer-birtoklás vádjában mondta magát bűnösnek. New Jersey bírósága szerdán szabadon engedte a reppert azzal a feltétellel, hogy szerepelni fog az állami kampányban.

Ezenfelül minden állatkínzásért 1000 dollárt kell fizetnie, ami nem valószínű, hogy gondot jelent a dúsgazdag énekesnek. Egyben elejtették a felesége, Tashera Simmons ellen kiskorú veszélyeztetésért és fegyverbirtoklásért emelt vádakat is. A bíró az ügyészséget kérte fel arra, hogy március 15-ig  dolgozza ki, milyen reklámokban és hányszor kell majd a reppernek szerepelnie.

DMX eddigi legkomolyabb ügye azzal kezdődött, hogy még 1999 júniusában valaki rálőtt menedzserére, aki mellesleg egyben unokatestvére is. Miután megtalálták a sztár feleségének pénztárcáját az esettől nem messze, az ügyészség házkutatást rendelt el.

A házba bejutó rendőröket pontosan az a kép fogadta, amit az ember egy gengszter-repper házától vár. A szobák teljes átkutatása során találtak egy 9 miliméteres pisztolyt, bereszelt végű töltényeket, egy speciálisan nagy tárolókapacitású tölténytárat, jópár crackszívásra használt pipát, valamint tizenhárom pitbullt. Külön csemege volt az ügyészeknek, hogy a házban tartózkodott a pár hatéves gyermeke és 15 éves unokatestvére is.

Az ügyet ezen a héten kezdték volna tárgyalni, de a vád gyakorlatilag összeomlott, mivel fő tanúja, Tashera anyja visszavonta vallomását. A DMX ellen fordult anya azt állította, hogy a sztár az egész hetet crack fogyasztásával töltötte, s - ami ez esetben érthető is lenne -  jelenlétében többször is pisztolyt rántott. Úgy tűnik, az eltelt két év elég volt a hölgy meggyőzésére, amihez feltehetően rengeteg eszköze volt a sztárnak.

A 31 éves repper egyelőre nem nyilvánított véleményt az ügyről. "Egyszerűen csak örülök, hogy vége" - mondta. Ez érthető is, azonban könnyen lehet, hogy az ügy ilyetén lezárása nem csak a pereljárásnak vet véget, hanem karrierjét is alaposan megtépázza majd.

Egy az erőszak elvetéséről, a fegyverek szemétre hajításáról és kíméletes állattartásról beszélő gengszter-repper ugyanis könnyen veszíti el addigi rajongói táborát.