Májusban térne vissza a színpadra Demjén Ferenc<BR/>

Vágólapra másolva!
Öt hónap telt el azóta, hogy Demjén Ferencet rejtélyes betegség verte le a lábáról. Többen azt gondolták, hogy ittasan lépett színpadra, ezért nem tudott énekelni, az orvosi vizsgálatok azonban cukorbetegséget és más szervi bajokat állapítottak meg. Lapunknak most azt mondja, sok mindent átértékelt a betegség óta, s májusban szeretne újra színpadon állni.
Vágólapra másolva!

- Elég régóta nem szerepelt a nyilvánosság előtt. Mikorra várható, hogy meggyógyul?

- Amikor Lerch István jubileumi koncertjén és egy sitkei fellépésen összeomlottam, még nem tudtam, mi a baj. Teljesen elgyengültem, úgy kellett az autóba támogatni. Végül kiderült, hogy cukorbeteg vagyok. Mostanra sikerült ezt olyan szintre beállítani, ami már elfogadható. Eközben bőrirritációs problémák is felmerültek, s a fogaim is okozói voltak belső szervi bajaimnak. Rettenetesen lefogytam. Az utóbbi időben három kiló már visszaugrott rám, de időbe telik, amíg erőnlétben utolérem magam. Szerencsére a hangom a régi, az adottság, amit a születéskor kaptam, nem veszett el.

- Sokan már úgy vélekedtek, hogy többé nem is állhat színpadra, ez ugyanis stresszhelyzet, amitől szintén kímélnie kell magát.

- Ilyen veszély nem fenyeget. A tavaly nyáron megjelent lemezem turnéja azonban elmaradt, ezt májustól mindenképpen pótolni szeretném. Természetesen élő koncertekre gondolok, s a zenészbarátaim, akik az együttest alkotják, mindvégig kiálltak mellettem.

- Egy ilyen helyzet azért próbára tesz kapcsolatokat. Elveszített néhány barátot azáltal, hogy kijjebb került a reflektorfényből?

- Amikor infúzión voltam a kórházban, mást sem hallottam, mint hogy egyes kollégák azt híresztelik, hogy berúgtam, azért nem tudtam énekelni. Én sem most, sem máskor nem fogok senkit megbántani azért, amit akkor mondott rólam, hiszen mindenkinek lehet véleménye. Elég sok mindent tudok azonban arról, mit sugdolóztak a hátam mögött. Sosem titkoltam, hogy szeretem az italt. De ennek a cukorbetegséghez semmi köze. Az orvosok azt mondták, többet nem ihatok, megpróbálom betartani. Megkeményített a betegség. Rá kellett jönnöm, hogy néhány dolgon változtatni kell. Amikor az ember ennyire leesik a lábáról, sok mindent végiggondol.

- Lerch koncertjén a V' Moto-Rock lépett volna fel. Első este kimagasló sikerrel, a másodikon viszont már nem jött össze... Elképzelhető, hogy később megcsinálják ezt a koncertet?

- Elég sok rossz érzés gyűlt bennem össze. Talán, valamikor. De erre nem tudok és nem is akarok konkrét időpontot mondani.

Korábban:

Sub Bass Monster: Nem szeretnék Demjén Rózsi lenni

Ajánlat:

Demjén Ferenc hivatalos honlapja

Fórum:

Hogyan áll a magyar zene a világpiacon?

CD-ajánló:

Demjén Ferenc: Dalok a szerelemről