Vágólapra másolva!
Paul McCartney, Nagy-Britannia bizonyítottan is leggazdagabb zenésze úgy gondolta karrierjében tovább már nem fejlődhet - az emberi faj legalábbis már nem tartogat számára új lehetőségeket. Egy kutatóközpontban most kipróbálta, milyen is az, ha együttesének valódi majmok a tagjai.
Vágólapra másolva!

Sir Paul nemrégiben az atlantai nyelvi kutatóközpontban járt, ahol négy órát töltött el az intézet kutatási célokból nevelt csimpánzai között. A szokatlan a látogatásban csak az volt, hogy az egykori Beatle nem csak, hogy kommunikált, de zenélt is a vállalkozó kedvű állatokkal.

McCartneynak egyébként Peter Gabriel mesélt a különös laboratóriumról. A Genesis alapítója azoban bizonyára nem készült fel olyan alaposan, mint ő: a látogatásra külön dalt is írt.

"Lenyűgöző volt már pusztán maga a tény is, hogy ezek az állatok felismernek és megértenek több mint 800 szót. Hamarosan azon vettük észre magunkat, hogy könnyedén kommunikálunk velük," mondta el Sir Paul a Sunnak.

"A szenzációs, hogy tényleg zenéltünk. A hím csimpánzzal kezdtünk afféle improvizációkba, ő a billenytűkön játszott. Nemsokára bekapcsolódott a doboknál a nővére is. Elég vad dolog volt."

A látogatásra egy forgatócsoport is elkísérte McCartneyt, ugyanis elképzelhető, hogy a különös együttes fellépéséből részletek a zenész legújabb albuma, a Driving Rain DVD-változatán is megjelennek.


Korábban:
A McCartney-esküvő pompázatos volt
II. Erzsébet és Sir Paul szerelmi éneke

Ajánlat:
Az énekes hivatalos honlapja

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Paul McCartney albumaival!