Leleplezték Tupac Shakur gyilkosát

Vágólapra másolva!
Hat évvel Tupac Shakur halála után a Los Angeles Times leleplező riportot közölt a rapper gyilkosáról, akit az újság szerint az énekes vetélytársa, Notorious B.I.G. bujtott fel.
Vágólapra másolva!

Tupac Shakurt Las Vegasban ölték meg 1996-ban egy lövöldözés során, eddig tisztázatlan körülmények között. A Los Angeles Times internetes kiadása szerint Notorious B.I.G., igazi nevén Christopher Wallace, egymillió dollárt ajánlott fel a gyilkosságért. A Los Angeles Times értesülései szerint a gyilkossághoz használt fegyvert is Wallace adta a megbízást vállaló banda tagjainak.

Az ügyben egy évig nyomozott az újság munkatársa, a Pulitzer-díjas Chuck Philips, akinek az adatai szerint Shakur gyilkosa Orlando Anderson. A férfi a Crips nevű Los Angeles-i genghez tartozott, és soha nem jött szóba gyanúsítottként. Andersont azonban már nem lehet elítélni, mert később őt is lelőtték, Shakur ügyétől függetlenül.

Shakur és Wallace hosszú ideje ellenséges viszonyban voltak a gyilkosság előtt. Rivalizálásuk megosztotta az egész rapper közösséget, amely a Shakur vezette nyugati és a Wallace által dominált keleti parti részre bomlott. Shakur és Wallace gyakran sértegették egymást számaikban, a díjkiosztókon és a koncerteken. A Shakur halálért felelőssé tett Wallace vetélytársa meggyilkolása után egy évvel szintén lövöldözés áldozata lett.