Whitney új lemeze zuhanórepülésbe kezdett

Vágólapra másolva!
A 36. helyen áll jelen pillanatban a Billboard eladási listáján Whitney Houston új lemeze, a Just Whitney. Az énekesnő százmillió dolláros szerződése után a kiadója szakértők szerint lépéseket fontolgat az énekesnő megregulázására, netán pénzének visszanyerésére.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIAz Arista Records 2001 augusztusában hosszabbította meg szerződését Whitney Houstonnal. A BMG alá tartozó kiadó több mint 100 millió dollárt fizetett Houstonnak, bár az énekesnő drogproblémáiról már akkor is tudni lehetett. A szerződésben meghatározott időszakra Whitney minimum hat nagylemez elkészítését vállalta, valamint további két válogatásalbum megjelentetését. (Az elsőt már ki is adták Whitney - The Greatest Hits címmel, rajta három, külön a lemezre felvett duettel.) A nemrégiben, hosszú csúszás után megjelent Just Whitney a hat nagylemez első darabja lett, s kezdetnek ugyancsak baljós darab.

A lemez jelenleg a 36. helyen áll a Billboard eladási listáján, s ez nem csak megszégyenítő, de igencsak veszélyes is lehet a hányattatott életű sztárra nézve. A hatalmas összegű lemezszerződések ugyanis, melyekről oly gyakran olvasni, kimondva vagy kimondatlanul leginkább afféle előlegnek tekinthető az eladott lemezekért. Ha a statisztikák nem megfelelőek, a kiadó gyakran ellentételezést követel, Whitneyről pedig világosan kiderült, nem lenne miből visszafizetnie a pénzt.

Csak súlyosbítja a helyzetet, hogy a kiadó alaposan meg is tudja indokolni egy esetleges bírósági keresetben pénzének visszakövetelését - a folyamatosan csúsztatott határidőktől eltekintve Houston semmit sem tett lemeze promotálására. Hogy nem akart, vagy drogproblémái, valamint tönkrement fizikai és lelki egészsége miatt képtelen volt erre, az a kiadó szempontjából édes mindegy.