Rendeljen McCartneyt születésnapra!

Most pedig következzék egy kis rock-and-roll Wendy kedvéért - mondta a felesége 50. születésnapjára rendezett partin Ralph Whitworth. A színpadra pedig ruganyos léptekkel Sir Paul McCartney szaladt fel, teljes zenekara élén, és másfél órán át szólt a Let It Be, a Hey Jude, a Yesterday, a We Can Work It Out és a többi klasszikus, a 150 vendég teljes megdöbbenésére.

Forrás: MTIA hétfői brit lapok beszámolói szerint a kaliforniai San Diegóban élő milliomos férj 1 millió dollárért bérelte fel az egykori Beatle-t és zenekarát a partira. Ez volt az első alkalom, hogy Sir Paul ilyesmit elvállalt, saját szavai szerint az bírta rá a példa nélküli magánkoncertre, hogy a feleségével, Heather Milsszel közösen gondozott alapítvány így jelentős összeggel gyarapodhatott.

McCartney ugyanis a taposóaknák elleni harc elősegítésére létrehozott alapítványnak továbbította a figyelmes amerikai férjtől kasszírozott fellépti díjat. Emellett úgy vélte, hasznos volt a terven kívüli fellépés azért is, mert "a banda legalább gyakorolhatott egy kicsit a turné előtt". 

Sir Paul ugyanis tíz év után először nagy-britanniai turnéra készül. A minapi londoni bejelentés szerint a hét koncertből álló áprilisi sorozat Sheffieldben kezdődik, érinti Skóciát, de csúcspontja a londoni Earl's Court csarnokba tervezett két fellépés lesz, egyenként 40 ezer néző előtt. A háromórás koncerteken 23 Beatles-klasszikus fog felhangzani, köztük több olyan, amelyet még egyáltalán nem is hallhatott élőben brit koncertközönség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK