Iggy Pop feléleszti a Stoogest

Vágólapra másolva!
Hamarosan megjelenő lemezére Iggy Pop négy új számot is rögzített a Stooges még életben maradt tagjaival, s az új anyag örömére némi koncertezésre is összeáll az eredeti csapat.
Vágólapra másolva!

Ron Asheton gitáros, Scott Asheton dobos, azaz a Stooges életben maradt tagjaival készül fellépni Iggy Pop a kaliforniai Coachella Fesztiválon. A basszusgitárosi posztot az ex-Minuteman Mike Watt tölti majd be a hivatalosan is Iggy and the Stooges néven fellépő csapatban, mely a még a nyár előtt megjelenő Iggy-lemezt hivatott népszerűsíteni. Az albumról Iggy egyelőre csak annyit árult el, hogy valamivel dallamosabb lesz a tőle megszokottnál, de tele energiával és lendülettel.

Az akkoriban még Iggy Stooge néven futó énekes 1967-ben alapította a Stoogest. Azonos című első lemezük, melynek producere a Velvet Underground-os John Cale volt, 1969-ben jelent meg, ezt követte a punk és alternatív rock nagy előfutárának számító Funhouse album, mely azonban nem tudott átütő sikert elérni, s a csapat két évre fel is oszlott, míg Iggy saját drogfüggőségével küzdött. David Bowie 1972-ben Iggy and the Stooges néven újra összetrombitálta az együttest, hogy Raw Power című, a rock történetében ugyancsak mérföldkőnek tartott lemezük producere is legyen, ám korában ez a korong sem tudott üzletileg is sikeres lenni, így a frontember még abban az évben szélnek eresztette együttese tagjait.