Newsted lesz Ozzy basszusgitárosa

Vágólapra másolva!
Ozzy menedzsmentje hivatalosan is bejelentette már, hogy a nyári Ozzfest-turnéra basszusgitárosként Jason Newsted, a Metallica egykori tagja kíséri majd el. Newsted programja igencsak sűrű lesz majd, hiszen az utazó fesztiválon szintén fellépő Voivodban is zenélni akar majd.
Vágólapra másolva!

Érdekes helyzet állt elő a meglehetősen belterjesnek bizonyult amerikai metaléletben, amikor is Jason Newsted igent mondott Ozzy Osbourne felkérésére, hogy legyen basszusgitárosa a nyáron startoló Ozzfest-turnén. Így ugyanis pontosan azt a Robert Trujillót váltja majd a poszton, akit hosszas vacillálás után csak az elmúlt hetekben vettek fel Jason egykori együttesébe, a Metallicába, arra a helyre, mely az ő 2001 januári távozása óta betöltetlenül állt.

A nyolcadik Ozzfest június 26-án indul útjára, összesen 28 állomást érint majd. Fő szervezője az Osbournes jóvoltából a névtelenségből kilépett Sharon Osbourne, a nagyszínpad fő fellépői a Korn, Marilyn Manson, a Disturbed, Chevelle, persze Ozzy. A fesztivál előtt Ozzy még egy kanadai turnét is elvállalt.