Hamarosan itt a U2 új albuma

Vágólapra másolva!
Az ír U2 zenekar 2000-ben megjelent All That U Can't Leave Behind című nagylemeze óta nem jelentkezett új albummal. Az együttes gitárosa elmondta: a zenekar épp legújabb lemezén dolgozik, amely várhatóan 2004 elején kerülhet a boltokba.
Vágólapra másolva!

Három év telt el a világszerte népszerű ír zenekar, a U2 legutóbbi, hatalmas sikert aratott All That U Can’t Leave Behind című nagylemezének megjelenése óta. Az együttes The Edge néven ismert gitárosa elmondta, már dolgoznak az új albumon.

"Nagyon jól haladunk. Írtunk néhány kivételesen jó dalt, ami arra ösztönöz minket, hogy minél magasabbra tegyük a mércét, és legalább olyan színvonalas lemezt adjunk ki, mint a korábbiak. Nehéz lenne pontosan behatárolni a zenei stílust, de leginkább a rock 'n' rollhoz közelít. Egyelőre. Lehet, hogy country- vagy westernalbum lesz belőle, mire kész lesz" - mondta.

A zenekar az év hátralevő részét a lemez befejezésével tölti. Az előzetes tervek szerint az új album 2004 elején kerül majd a boltokba, amelyet követően a banda lemezbemutató koncertkörútra indul.