Hajós András: Harminc adás nem kudarc

A sajátos, egyedi stílusban éneklő és eredeti dalokkal előrukkoló zenésszel a MAHASZ díjkiosztóján beszéltünk. Kissé kedvetlenül várakozott társaival a gála előtt, vélhetően többet várt a Viasat tévécsatornától - vagy éppen önmagától.

Az új Emil RuleZ!-lemez miatt nem kell bánkódnia, hiszen a Hisztis című album pár hónap alatt nyolcezer példányban fogyott, a maxiból háromezret adtak el, ami nem éppen rossz teljesítmény. Összehasonlításképp: az első lemezből eddig tizenkétezer példány talált gazdára A Hello.Tourist című dal pedig ötvenegy hétig volt a MAHASZ toplistáján.

"Fesztiválokon zenélünk majd, turnét nem tervezünk. Ilyen szempontból nem számítunk profi zenekarnak. Nyáron talán lesz majd önálló koncertünk, amit mi is szervezünk, de addig még be kell tanulni az új lemez dalait" - újságolták a zenekar tagjai.

A Viasaton futott két hónapig a Késő este Hajós Andrással című talkshow, melyben a zenekar vezetője saját gondolatait, kalandjait, a családdal megesett sztorikat mesélte el: a tréfás jelenetek közt pedig hazai ismert embereket faggatott sorsuk alakulásáról, terveikről. A műsort végül a csatorna megszüntette, a vártnál alacsonyabb nézettségi adatokra hivatkozva.

"A Viasattal jelenleg az elszámolási szakaszban vagyunk. Én is bizonyára hibáztam valahol. Még a TV2-nél találták ki, hogy amit én képviselek, az egy értelmiségi rétegműsor. Ez marhaság. Hiába mászkáltam én négykézláb a színpadon, akkor is ez a téveszme maradt meg a nézőkben. Az Emil RuleZ! sem elvont zene, inkább csak egy popzenekar. Mi vagyunk középen" - tűnődött Hajós.

A viszonylag csekély költségvetéssel forgatott talkshow-nak viszonylag csekély volt a nézettsége is - ennek okát a műsor vezetője főként abban látja, hogy heti három adást nem bír el a magyar piac.

"Nem érzem feltétlenül kudarcnak. Harminc adás lement két hónap alatt, ez pedig soknak is tűnhet.  Van olyan, akinek csak kettő adatik meg. Nem muszáj televíziózni, de vannak tévés ajánlataim. Ha meg nem jön össze, akkor is itt a zenekarunk, korrekt eladási számokkal" - vázolta a homályos, kiszámíthatatlan jövőt a zenész-műsorvezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK