Alice Cooper doktori címmel gazdagodott

Vágólapra másolva!
Jövő héttől kezdve a rock egyik legfurcsább figuráját dr. Alice Coopernek kell majd szólítani. A bizarr külsejű zenész a hétvégén doktori címet kap.
Vágólapra másolva!

A Grand Canyon Universityhez tartozó Christian Liberal Arts College pár nap múlva tiszteletbeli doktori címet adományoz a rockzene egyik legextrémebb figurájának, írja az Undercover. Alice Cooper nem meghökkentő, gyermekriogató külseje vagy dalai miatt kapja a kitüntetést: ő évek óta az iskola egyik nagy mecénása, pénzadományokkal segíti az intézményt. Cooper egyben mentora is sok diáknak, meghívott előadóként órákat is tart, a művészeti tanulmányokkal foglalkozó diákokat okít - közben tanácsokat ad, karrierjét elemzi.

Sokan úgy emlékeznek rá, mint az a riasztó, sokkoló kinézetű zenész, aki olyan nagy hatással volt Marilyn Mansonra, hogy külsőségekben sok mindent átvett tőle. Cooper valójában nem olyan exhibicionista, őrült figura, mint amilyennek tűnik: a magánéletben csendesebb, békésebb, vallásos ember. Dr. Alice Cooper június 4-én kezdi európai turnéját a dublini Olympia Theatre-ben.