MTV: eljött a nagy nap

Vágólapra másolva!
Bejelentették a 2004-es MTV Europe Music Awards fellépőit és jelöltjeit. A díjátadó Rómában lesz, Tor di Valléban, ma este.
Vágólapra másolva!

Mint azt egy londoni sajtótájékoztatón bejelentették, az OutKast vezeti a jelöltek listáját, összesesen öt kategóriában indul. A dinamikus duó nyerhet a legjobb együttes, a legjobb R&B előadó, legjobb dal (Hey Ya), legjobb videoklip (szintén Hey Ya) és a legjobb nagylemez (Speakerboxxx/The Love Below) kategóriákban.

Usher négy fronton kész megmérkőzni: legjobb férfi előadóként futhat be, de nyerhet például a Confessions is, a legjobb album kategóriában. A három kategóriában is jelöltek névsora már hosszabb, itt várakozik Anastacia, Black Eyed Peas, Beyoncé, Jay-Z, Britney Spears, Maroon 5 és a frissen feltűnt Franz Ferdinand.

A fellépők névsora impozáns, egyelőre úgy tűnik, hogy színpadra pattan a Beastie Boys, Eminem, Usher, Franz Ferdinand, Nelly, The Hives, Maroon 5 és Gwen Stefani, de további előadók is várhatók. A Beastie Boys tagjai nem szeretnének szürke eminenciások maradni, a hírek szerint mindenképp azt akarják, hogy róluk (is) szóljon az este: vagy letolják gatyájukat és megmutatják hátsójukat a közönségnek, vagy három muskétásnak öltöznek, vagy mindkettő egyszerre. Talán csak vicceltek.

Nagy tolongás lesz a színpadon, mert a konferansziék és díjátadók közt ott feszeng Kylie Minogue, Andre 3000, Sharon és Ozzy Osbourne, Linkin Park tagja, Chester Bennington, Alessandro del Piero, olasz futballista. Jamelia, Robert Smith, Naomi Campbell, Brian McFadden, Eamon, Brian Molko és a Backstreet Boys két tagja már korábban rábólintott a felkérésre, így őket is láthatják a nézők.

Pár napja az American Music Awards ünnepélyén Usher volt a sok csillag közt az este igazi sztárja, akit a legjobb lemezért is kitüntettek - de mellette még ő bizonyult a legjobb pop-rock énekesnek és a legjobb R&B-soul előadónak is.

A zsúfolásig teli Los Angeles-i Shrine Auditorium még hosszan ünnepelte az Outkast duót is. Ők három díjjal gazdagodtak, átvehették a legjobb hiphop-együttes és a legjobb hiphop-lemez megtisztelő díját is.

Szeptember derekán már a World Music Awards alkalmával is villantak, akkor Usher mellett - kinek legutóbbi, Confessions című lemeze több mint ötmillió példányban talált gazdára - még az Outkast aratott mint legjobb együttes, legjobb popzenekar, és ők lettek a legjobb rap-hiphop előadók is egyben.

Nem meglepő, hogy ők ismét nagy esélyesnek számítanak.