A VIVA-n lesz látható a Brit Awards

Vágólapra másolva!
Immár huszonötödik alkalommal osztják ki az Egyesült Királyság legnevesebb könnyűzenei díját. A hagyományokhoz híven idén is hatalmas felhajtás várható, mindenki ott lesz, aki számít, és a jelöltek névsorát elnézve komoly csaták is várhatóak az egyes kategóriák díjaiért.
Vágólapra másolva!

Mint tavaly, most is a VIVA gondoskodik arról, hogy a magyar tévénézők se maradjanak le 2005 első nagy zenei díjkiosztójáról. U2, Kylie Minogue, Anastacia, Eminem, Usher, Jamie Cullum, Will Young, Jamelia, Joss Stone, Natasha Bedingfield, a Maroon 5 - csak néhány név az idei jelöltek listájáról. Közülük néhányan február 9-én hazavihetik magukkal a Brit Awards díját. A jubileumi, huszonötödik rendezvényen olyan sztárok lépnek fel, mint Gwen Stefani, a Franz Ferdinand, a Green Day, Robbie Williams vagy Bob Geldof.

A Brit Awards idén nem csupán szórakoztatni szeretne - jótékonykodnak is a szervezők. A cunami által letarolt területeken élő gyermekek számára az est bevételéből félmillió fontot utalnak át, hogy ezzel is jó példát mutassanak.

Nagy verseny várható több kategóriában, így a legjobb női előadók (Amy Winehouse, Jamelia, Joss Stone, Natasha Bedingfield, PJ Harvey) , a legjobb együttesek (Franz Ferdinand, Kasabian, Keane, Muse, Snow Patrol) és a legjobb nagylemezek (Franz Ferdinand - Franz Ferdinand, Keane - Hopes and Fears, Muse - Absolution, Snow Patrol - Final Straw, The Streets - A Grand Don't Come For Free) versengése sem lefutott.

Tavaly a britek közül - többek közt - Dido, a The Darkness együttes és a Sziget Fesztiválon is járt Basement Jaxx is ünnepelhetett, míg a nemzetközi előadóművészek közül Beyoncé, 50 Cent és Justin Timberlake kapott elismerést.