Fatboy Slim musicalt ír

Vágólapra másolva!
A brit elektronikus tánczene egyik legnagyobb sztárja, Norman Cook (alias Fatboy Slim) és a Talking Heads volt frontembere, David Byrne a volt Fülöp-szigeteki diktátor feleségéről, a hírhedt Imelda Marcosról írnak musicalt.
Vágólapra másolva!

A zenés színmű címe Here Lies Love lesz, és elsősorban a volt filippínó First Lady diszkó és zenés szórakozóhelyek iránti szenvedélyéről szól majd. A BBC szerint a musicalt jövő márciusban mutatják majd be, és a premier Ausztráliában lesz, az adelaide-i fesztiválon. A darabot "időtlen történetként" hirdetik, amely azonban "kellemetlenül sok aktuális utalást" is tartalmaz.

Ferdinand Marcos és felesége 1968 és 1986 között kormányozták a Fülöp-szigeteket, ahol végül forradalom söpörte el a diktatúrát. A pár Hawaiira menekült, ahol aztán három évvel később Marcos meghalt, felesége pedig visszatért Manilába, ahol többek között az ország kifosztásával vádolták, de végül megmenekült a börtönbüntetéstől. Imelda elsősorban hatalmas cipőgyűjteményéről volt híres, de a zenét sem vetette meg.

"Annyira szerette az éjszakai életet a világon mindenütt, és főképp a New York-i Studio 54-et, hogy diszkót nyitott a saját New Yorkban fenntartott házában is" - mondta az adelaide-i fesztivál egyik szervezője. "Nonstop buli volt ott, és feltűntek politikusok, fegyverkereskedők, bankárok, zenészek és a nemzetközi pénzes elit további tagjai is."

A musical David Byrne ötletén alapul, és a zenét is ő jegyzi, Cookkal közösen. A darabot Marianne Weems rendezi majd, és igazi multimédiashow-t ígért.