A Coldplay-nek ciki Blair

Vágólapra másolva!
Chris Martin, a Coldplay frontembere nem akar találkozni a brit miniszterelnökkel. A Tony Blairrel való találkozót állítólag azért utasította vissza, mert úgy gondolta, ez árthatna hírnevének. Vannak azonban, akik nála keményebben fogalmaznak, és kritizálják is a politikusokat.
Vágólapra másolva!

A Coldplay énekesének felajánlották a lehetőséget, hogy találkozhat és közös fotózáson vehet részt Tony Blairrel. Az énekes ugyan megbecsülését fejezte ki a politikus iránt, de köszönettel visszautasította a lehetőséget. "Nem fogok ebben részt venni. Igazán szeretem Tony Blairt. Ugyanazok a dolgok érdeklik, mint engem - gitározik és mindig azt a benyomást kelti, hogy segít, ahol csak tud" - mondja Chris. "De igazából nem szeretnék vele fényképezkedni" - tette hozzá.

Pedig Martin akár az Oasis vezérének nyomdokaiba léphetett volna. Noel Gallagher ugyanis egy kulturális esten vett részt a Downing Street 10.-ben, a miniszterelnök rezidenciáján. Ugyanerre a rendezvényre például a Blurből és Gorillazból ismert Damon Albarnt is hívták, aki viszont nem ment el. Helyette felhívta a miniszterelnököt, hogy sajnos nem tud megjelenni, mivel ő maga kommunista.

Habár Mr. Blairnek is kijár a kritikából, annyian biztos nem veszik a szájukra, mint amerikai kollegáját. Busht, de legfőképp politikáját, legutóbb a Rolling Stones emlegette fel új lemezén. A Sweet Neo Con című számban az elnök hazafiságát is megkérdőjelezik, és egészen egyszerűen "egy darab szarnak" nevezik Busht. Habár Mick Jagger szerint a dalnak nincs személyes címzettje, inkább általánosságban értendő, mégis nem kell túlságosan a sorok közt olvasni, hogy annak valódi élcét megérezzük. "Nyílván nagyon kritikusan szólunk bizonyos politikai témákról - na és aztán!" - kommentálja egyszerűen Jagger.