Több éves huzavona után eldőlt, mikor kerül a boltokba az új Oasis-lemez. Az együttes következő kiadványának azonban még mindig nincs címe.

Május 16-án jelenteti meg hatodik stúdióalbumát az Oasis - jelentette be a brit zenekar gitárosa, Noel Gallagher a BBC Radio 1 adóján.

 

A három évvel ezelőtt kiadott Heathen Chemistry nagylemez óta már többször küszöbön állt az új korong piacra dobása, de végül mindig közbejött valami. Az új, egyelőre még cím nélküli zenei anyag érdekessége, hogy a 12 dalos lemez megírásában a Gallagher-fivérek melett részt vett Andy Bell basszusgitárost és Gem Archer gitárost is.

 

Noel Gallagher szerint a megszokott Oasis-hangzást leginkább Andy Bell szerzeményei tükrözik. A gitáros elmondta, hogy ő tavaly többnyire Bob Dylan-dalokat hallgatott, Liam, az énekesük a liverpooli hangzás bűvöletében élt, Gem Archer a rock and rollokból szerezte az inspirációt.

 

A rádiós interjúban Noel nagyon dicsérte fivére dalait és külön kiemelte a Guess God Thinks I'm Able című kompozíciójának a szépségét.

 

A tervezett élő fellépéseikről a zenész elmondta, eddig csak a június végén induló brit turné néhány helyszínét és időpontját jelentették be, és ezekre nagyon gyorsan elkelt több mint 330 ezer belépő.