Cáfolják Marley újratemetését

Vágólapra másolva!
Pontosította a reggae zenész újratemetéséről világszerte megjelent híreket Rita Marley. Az énekes özvegye bár szeretné, ha férje Afrikában nyugodna, egyelőre nem tervezi exhumálását.
Vágólapra másolva!

Elferdítette a világsajtó Bob Marley özvegyének szavait - állítja a Bob Marley Alapítvány szóvivője, aki tagadta, az előzetes híreket, miszerint az asszony az énekes etiópiai újratemetését szervezi.

"Őszintén és nyíltan megmondta, hogy Bob, mint rasztahívő, imádta Etiópiát, és szeretné megérni a napot, amikor férjét apái földjébe helyezik, amiből soha nem csinált titkot. Ennek ellenére soha nem utaltunk arra, hogy Bob exhumálása napirenden lenne ... és nagyon fájdalmas látni, hogy egy ilyen csodálatos dologgal kapcsolatban torzítások jelentek meg" - nyilatkozta Desta Meghoo-Peddie, az alapítvány képviselője a BBC-nek, amely sok más médiumhoz hasonlóan korábban szintén beszámolt Bob Marley exhumálásának tervéről.

A reggae zenész 1945-ben született Jamaicában és a 1981-ben halt meg, holttestét a karibi szigetországban, szülőhelye, St. Ann közelében temették el, és az özveggyel ellentétben a helyi turisztikai hivatal azt szeretné, ha mindig ott is maradna. "Rossz lenne, ha exhumálnák a holttestet. Számos turista látogat el a sírjához minden évben, és közülük sokan elmennek a Bob Marley Múzeumba is Kingstonba. Egyértelmű, hogy azt szeretnénk, ha nem vinnék el innen" - mondta a jamaicai idegenforgalmi szervezet szóvivője.

Rita Marley a napokban a férje születésének hatvanadik évfordulójára szervezett egyhónapos ünnepségsorozaton vesz részt Etiópiában, amely a rasztahívők számára az ígéret földje. A rendezvények között filmfesztivál, szemináriumok, és jótékonysági koncertek lesznek, amelyeken többek között Marley War, Exodus és Get Up Stand Up című dalai is elhangzanak. A központi rendezvényen, február 6-án fellép Quincy Jones, Baaba Maal és Yossou N'Dour valamint hárman Marley gyerekei közül.