Nevéhez hűen egy megtörtént gyilkosság ihlette meg a Killerst. Az amerikai sztárzenekar egy 2003-as, skóciai bűnügyet dolgoz fel a Where Is She? című számában, amely miatt azonban több vád is érte az együttest.

A 14 éves Jodi Jonest 2003 júniusában ölte meg barátja, Luke Mitchell. Az ügy annak idején nagy port vert fel Nagy-Britanniában, és a téma még a Skóciában koncertező Killerst is megihlette, ugyanis éppen akkor zajlott a bűnügy bírósági tárgyalása. Mitchellt végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, míg a Killers Where Is She? címmel írt számot az esetről, melyet már a fellépésein is rendszeresen játszik.

Ez azonban sokak rosszallását váltotta ki, és azzal vádolták a zenekart, hogy a skót lány halálesetéből szeretnék megszedni magukat. Mások szerint pedig az sem túl ízléses, hogy egy Killers (Gyilkosok) nevű zenekar nyúl hozzá egy nemrég történt gyilkossághoz, melynek még nem ültek el teljesen a hullámai.

Ezekre a vádakra válaszolva nyilatkozott az együttes szóvivője a Daily Record nevű napilapnak, melyben többek között a következőket mondta: "Tudjuk, hogy az ügy komoly érdeklődést váltott ki Skóciában, és a zenekar senkit sem akar megsérteni a dallal. Nem szeretnénk, hogy a család azt higgye, a zenekar csak meg akar gazdagodni a tragédián vagy bármiképpen magyarázni akarná a történteket. Nem szeretnénk újra előhozni az ügyet és felidézni a rossz emlékeket a család számára."

A dal állítólag az áldozat anyja szemszögéből íródott, és a Killers frontembere, Brandon Flowers szerint "a Police harmóniáit" idézi. A zenekar egyébként további új dalokat is írt a közelmúltban, és ezek majd a Killers második lemezén kapnak helyt. A Killers Hot Fuss című albuma egyébként már 46 hete szerepel a Billboard kétszázas amerikai lemezlistáján, de Európában is több országban No. 1 lett.