Bush miatt borul a díjkiosztó programja

Vágólapra másolva!
Elmarad a Nine Inch Nails tervezett fellépése a június 4-i MTV Movie Awards díjkiosztón. A zenecsatorna és az együttes egy háttérként használt Bush-fotó ügyében nem tudtak dűlőre jutni.
Vágólapra másolva!

Trent Reznor, a clevelandi indusztriál-rockzenekar frontembere a Nine Inch Nails honlapján jelentette be, hogy a tervezett fellépés elmarad. Az MTV ugyanis nem járult hozzá, hogy a NIN George W. Bush arcképét is "felvonultassa" a The Hand That Feeds című daluk előadása közben az MTV filmes díjkiosztóján.

"A korábbi hírekkel ellentétben a Nine Inch Nails nem lép fel az MTV Movie Awards-on. A The Hand That Feeds eljátszására készültünk, és a háttért George W. Bush mozdítatlan fényképe jelentette volna. Úgy tűnik, az MTV számára az elnökünk arcképe ugyanolyan visszataszító, mint számomra. Találkozunk ősszel, amikor visszatérünk Amerikába koncertezni" - fogalmazott kissé szarkasztikusan Trent Reznor.

A Nine Inch Nails hat év után jelentetett meg új albumot májusban, és a With Teeth című lemez az amerikai albumlista első helyén debütált, 270 ezer eladott példánnyal, jelenleg pedig a Billboard Top 200 tizenkettedik helyén áll.

Az MTV közben bejelentette, hogy a Nine Inch Nails helyét a Foo Fighters veszi majd át a műsorban, és közleményben az alábbiakkal magyarázta a döntést: "Bár tiszteletben tartjuk a Nine Inch Nails álláspontját, bennünket kényelmetlen helyzetbe hozott volna az, hogy a fellépést politikai partizánakcióra használja fel. Amikor emiatt elégedetlenségünket fejeztük ki az együttesnek, a tagok sajnos úgy döntöttek, hogy inkább lemondják a fellépést."

A díjkiosztón egyébként Eminem és Mariah Carey is fellép majd.