A Zanzibár és az átkozott gitár

Vágólapra másolva!
Új napra ébredsz címmel került a boltokba az új Zanzibár lemez, melyből hármat ki is sorsolunk olvasóink között. Az album hozza az együttestől elvárt slágeres rockzenét, az elengedhetetlen balladákkal együtt. Hallgasd meg az Új napra ébredsz című lemezt szerda déltől csütörtök délig az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Negyedik lemezével jelentkezik a Zanzibár, amely az utóbbi évek egyik legsikeresebb rockzenekara lett hazánkban. A három korábbi ceglédi együttest egyesítő csapat mára a Hooligans mellett piacvezető lett a rádióbarát rockzenét játszó formációk között, és negyedik lemezén sem szakított eddigi stílusával.

Ha lehet hinni a legendának, az 1998-ban új együttest alapító négy fiú (Gabszi, Sidi, Mik C és Doni) úgy ismerkedett meg az énekesnővel, Ritával, hogy az rendőrként igazoltatta őket Cegléden. A zenekar első lemeze 2001-ben jelent meg, és különösen a Szólj már című dalnak köszönhetően be is futtatta a Zanzibárt, amely több szakmai díj szerint is az év felfedezettje lett.

A második lemez (Ugyanaz vagyok) 2002-ben került a boltokba, hasonló sikerrel, mint az első: ez is aranylemez lett, továbbá szakmai díjak, és így tovább. Nem kellett sokáig várni a harmadik albumra sem, és Az igazi nevem ki is jött tavaly májusban, majd a zenekar a hatodik helyezést érte el a MAHASZ albumlistáján ahol a bemutatkozó Nem vagyok tökéletes volt a legsikeresebb, amely az ötödik helyig jutott.

Az Új napra ébredsz felvételei előtt a Zanzibár két tagja is Amerikába utazott, még az is lehet, hogy inspirációkért, bár ez az albumból nem derül ki. Ugyan a tagok szerint nyugodtabb, letisztultabb anyag a korábbiaknál, és kevesebb a rockos gitárriff, de ez nem azt jelenti, hogy chill outra tértek volna át, inkább igyekeztek a modernebb zenei hatásokat is bedolgozni a zenéjükbe - persze nem ezért kapta egyik daluk az Átkozott gitár címet.

Aki már hallotta az Ilyen az élet című dalt a rádióban, vagy látta a klipjét, az számíthat rá, hogy körülbelül hasonló zenei világ várja, ha meghallgatja majd az Új napra ébredsz dalait.

Nyerd meg a lemezt!

Játékunkban három példányt sorsolunk ki a Zanzibár Új napra ébredsz című CD-jéből. Kérdésünk: Mi Rita vezetékneve?

A helyes megfejtéseket november 9-ig a [email protected] címre várjuk. A levél tárgya ez legyen: Zanzibár.