Meghallgatható a whiskys rabló balladája

Vágólapra másolva!
Már hangoskönyv formájában is megjelent Julian Rubinstein amerikai újságíró Ambrus Attiláról, vagyis a whiskys rablóról szóló riportkönyve. A szerző egy dalt is írt a magyar bankrablóról, amely már meghallgatható.
Vágólapra másolva!

A The Ballad Of The Whiskey Robber, azaz A whiskys rabló balladája című könyv 2004-ben jelent meg Amerikában, ahol ugyan több díjra is jelölték, ám végül a keményfedelű kiadásból kevesebb, mint 15 ezer kelt el, ami az amerikai piacon igen kis példányszámot jelent. (A könyv magyar változata egyébként itthon sokkal sikeresebben szerepelt, vezette is a hazai bestsellerek listáját.) Miután Julian Rubinstein hangoskönyvként is szerette volna megjelentetni a művét (ez egyre népszerűbb a szerzők körében), a kiadó nem támogatta az ötletet, mivel piaci szempontok alapján üzletileg nem látott fantáziát benne.

Rubinstein azonban nem adta fel, és segítségül hívva a barátait, ingyen vette fel a hangoskönyv alapjául szolgáló, rádiós hangjáték formájában rögzített audioverziót. Persze könnyen megy mindez, ha az embernek olyan barátai vannak, mint a tévés komikus Demetri Martin, a színész Eric Bogosian vagy éppen Tommy Ramone, azaz Tom Erdelyi, aki a magyar vonalat képviseli a börtönbüntetését töltő Ambrus Attila mellett, aki egy bevezető erejéig hallható a műben.

A majdnem 11 és fél órás hangoskönyv letölthető az online áruházakból, és most Rubinstein még egy dallal is népszerűsítette a művet, mely szintén a The Ballad Of The Whiskey Robber címet kapta és melyet Ambrus Attilát megszemélyesítve ad elő, gitárral és hegedűvel kísérve. A dal meghallgatható a nemzetközi kulthőssé lett Whiskys MySpace oldalán is, melyen keresztül időnként üzen a külvilágnak.

Tavaly egyébként arról is cikkeztek a lapok, hogy a Warner Bros. megszerezte a könyv megfilmesítési jogát is, és már azt is tudni vélték, hogy Johnny Depp játszaná a Whiskys szerepét, de azóta nincs további hír a projektről.