Lesd ki Madonna legféltettebb titkait

Vágólapra másolva!
Madonna májusban indult világ körüli turnéra, és kedvcsinálóként vagy a koncertekről lemaradók kedvéért egy koncertlemezt és dokumentumfilmet tartalmazó CD-DVD-kiadványt is a piacra dobott. Nyerj!
Vágólapra másolva!

Az idén 48 éves énekesnő május 21-én világ körüli turnéra indult, amely Los Angelesben kezdődött, azelőtt pedig abszolválta élete első fesztiválos fellépését is: olyan zenekarok mellett lépett fel nagy sikerrel, mint a Depeche Mode, a Franz Ferdinand vagy éppen a Tool.

Már eleve szokatlan lehetett a kizárólag csúcskategóriás arénákban és koncerttermekben fellépő Madonnát egy alternatív fesztivál sátrában látni, és az énekesnő igyekezett a műsorát is az alkalomhoz idomítani, például a Ray Of Light című slágere kifejezetten rockos körítést kapott. A show végül is meghódította a közönség azon részét is, amely nem feltétlenül Madonna miatt váltott jegyet a fesztiválra, és így önbizalommal felvértezve indulhatott sokadik világ körüli turnéjára.

A koncertkörutat hatalmas érdeklődés kíséri, Londonban például nyolc telt házas fellépése lesz majd Madonnának a remélhetőleg addig elkészülő Wembley-stadionban, így biztos sokan lesznek, akik hiába szeretnék látni a Confessions On A Dancefloor dalait élőben. Rájuk is gondolhatott az énekesnő, amikor szűk egy hónappal a turné indulása után megjelentetett I'm Going To Tell You A Secret (Elárulok neked egy titkot) címmel egy kombinált CD+DVD-kiadványt. A CD-n a 2004-es Re-Invention Tour koncertfelvételei hallhatók, a DVD-n pedig egy 141 perces dokumentumfilm látható Madonnáról, amely bemutatja a Re-Invention Tour előkészületeit, a koncerteket és számtalan életképet Madonnáról, családjáról, táncosairól és mindenkiről, aki az énekesnő életében akár csak egy kicsit is számít. A dokumentumfilmet tavaly októberben sugározta az MTV.

A filmet egyébként Jonas Akerlund rendezte, akinek már messzire nyúlik vissza a munkakapcsolata Madonnával, hiszen még 1998-ban ő csinálta a Ray Of Light klipjét. A svéd rendező - aki négy éve már A por című művével játékfilmrendezőként is debütált - hírnevét meghökkentő videói alapozták meg, így a Prodigy (Smack My Bitch Up), a Cardigans (My Favourite Game), a Metallica (Whiskey In The Jar) vagy a U2 (Beautiful Day) is profitált már Akerlund tehetségéből.

Ugyanő rendezte a Madonna American Life című számához készült politizálós videót is, amelynek végül csak egy "tompított", vágott verziója futott Amerikában, a DVD-n egyebek között látható a rendezői változat is. Az igazi bónusz a dokumentumfilm mellett persze természetesen a koncertlemez a Re-Invention Tour-ról. Ez a 2004-es turné - mint a neve is mutatja - egyfajta visszatérést jelentett Madonna számára, hiszen utolsó sorlemeze, az American Life volt karrierjének legsikertelenebb lemeze.