Lovaggá ütötték Tom Jonest

Vágólapra másolva!
Lovaggá ütötte II. Erzsébet a legendás brit popsztárt, Tom Jones-t, aki - mint a királynő a szerdai ceremónián kifejtette - 41 éve tartó énekesi pályafutása során "nagyon sok embernek szerzett nagyon sok örömet".
Vágólapra másolva!

"Csodálatos nap ez a mai" - kommentálta a kitüntetést a mostanság körszakállat viselő, 65 éves Sir Tom, visszaemlékezve a kezdetekre, arra, hogy Wales szülötte, s hogy apja szénbányász volt. A királynőről - akivel már nem először találkozott - igen elismerően nyilatkozott az új lovag:

"Fantasztikus érzés. Csodálatos volt újra látni a királynőt, akit mindig jó érzés látni, és mindig is royalista voltam. Elbűvölő és nagyon szépen mosolyog, egész arcát felderíti".

Sir Tom Jones (eredeti nevén Thomas Jones Woodward) a hatvanas-hetvenes években vált ismertté olyan számokkal, mint a What's New Pussycat, Green Green Grass of Home, It's Not Unusual, Delilah és She's a Lady, majd 1999-ben Reload című albumával ért el újra óriási sikert, s vezette a lemezeladási listákat Sex Bomb című dalával is. Sőt, esze ágában sincs visszavonulni, hiszen jövő hónapban új lemezzel jelentkezik, amely a Reload-hoz hasonlóan ismét dance alapokra épül majd, és az albummal turnézni is fog.

A kitüntetési szertartás színhelye egyébként a Buckingham-palota volt, az énekest fia, lánya és lányunokája kísérte el az ünnepségre.