Angolul hódíthat a Szájbergyerek

Vágólapra másolva!
A Kistehén Tánczenekar immár Little Cow néven szerződést írt alá egy neves berlini lemezkiadóval, amelynek köszönhetően már a napokban Európa szinte minden országában kapható lesz angol nyelvű albumuk.
Vágólapra másolva!

A berlini Eastblok Music gondozásában kerül az európai lemezboltok polcaira a már angolosított nevű Little Cow legutóbbi albumának angol nyelvű verziója, I'm in love with every woman címmel. A nemzetközi bemutatkozó lemezen a Szerelmes vagyok minden nőbe című, ősszel kiadott lemezük tizenkét dalán kívül a Szájbergyerek újrahangszerelt nemzetközi verziója, a Feri elvitte a kabátom és az Elment az autó újra felvett, angolul hallható változata is rajta lesz.

Az Eastblok kiadó főleg a BalkanBeats válogatásokról híresült el, melyen az egykori Jugoszlávia népzenéit gyűjtötték egybe, és elsődlegesen a kelet-európai régió zenei világát szeretnék a nyugati közönség előtt megismertetni. A Kistehén csapatára múlt év januárjában figyeltek fel, az Anima Sound System egykori menedzserén keresztül jutott el hozzájuk a Szájbergyerek és a Virágok a réten videóklipje, mely azonnal felkeltette a kiadó érdeklődését. Májusban hazánkba is látogatott az Eastblok két vezetője, Armin Siebert és Alexander Kasparov, akikkel hamarosan meg is állapodott a zenekar. Ehhez már csak egy angol nyelvű anyag volt szükséges, melyben a hazánkban élő újságíró, költő David Hill segédkezett.

A Little Cow nemzetközi albuma elsőként most Németországban jelent meg, majd pár héten belül a kontinens szinte valamennyi országában kapható lesz, április 4-én pedig már Angliában is fellelhető lesz a korong. Az Eastblok tervei között szerepel egy későbbi kanadai és japán megjelenés is. Azt, hogy képes lesz-e sikereket elérni a Kistehén, még megjósolni sem lehet, de az biztos, hogy a kiadó profiljához feltétlenül passzol a zenekar balkáni-cigányzenés világa, és az elmúlt évben több, angolszász területen élő előadó is (a Basement Jaxx, a New Mexico-i Beirut vagy a New York-i Gogol Bordello) sikerrel épített be ilyen elemeket zenéjébe.

A Kistehénnek tehát segíthet az egzotikusnak ható hangzása, továbbá komolyabb promócióval és állandó jelenléttel a nyugati médiában lemezkiadója is, amely már számos németországi szereplést le is kötött a fiúknak. Többek között a német Funkhaus Europa rádió március 11-én élő koncertfelvételt készít Dortmundban a zenekarral. Mindezt abból az apropóból, hogy a Kistehén angol nyelvű korongja 'A hét albumaként' debütál a rádióban. Mindeközben pedig egy amerikai válogatáslemezre is felkerült a Kistehén, a Romano Drommal közösen készített Virágok a réten a Gypsy Groove című válogatáslemezen lesz hallható. A dalhoz Kollár-Klemencz László által készített videóklipet pedig a lemez promóciójához használják majd fel.