Töltsd le Shakira új számát!

Vágólapra másolva!
Hétfőn este ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában Shakira, aki nemcsak a latin zene legsikeresebb mai előadója, de az egyik legnagyobb sztár a nemzetközi popéletben. A kolumbiai énekesnő ennek örömére, egy eddig még sehol meg nem jelent dalával ajándékozza meg rajongóit, amely csak letölthető formátumban férhető hozzá, Magyarországon csak a Zeneáruházban. Hallgasd meg!
Vágólapra másolva!

A poptörténelem első kolumbiai világsztárja, más latin popsztárokhoz (lásd Ricky Martin vagy Thalía) hasonló utat járt be, hiszen már a kilencvenes évektől kezdve nagy névnek számított Latin-Amerikában, és utána vált ismertté a hispán kultúrkörön kívül is. Shakira 13 éves volt, amikor első lemezszerződését aláírta, és Magia címmel kiadta első albumát. A középiskola befejezése után úgy döntött, életét a zenének szenteli; a következő években elkészítette Peligro és Pies Descalzos című, spanyol nyelvű albumait, melyek ismertté tették őt Latin-Amerikában, Brazíliában (ahol több mint egymillió lemeze kelt el) és Spanyolországban. Shakira következő kiadványán (Dónde Están Los Ladrones) producere, Emilio Estefan segítségével a latin pop-rock első számú képviselőjévé lépett elő: többszörös platinalemez-tulajdonos lett az USA-ban, Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Közép-Amerikában, Mexikóban és Spanyolországban. Ezt követte a Grammy-díj, valamint két latin Grammy, mely elindította útját a televíziós szereplések felé.

Elérkezett tehát az idő, hogy kiszőküljön és meghódítsa a világ többi részét. Ez három évvel később a Whenever, Wherever című szám és a hozzá tartozó album (Laundry Service) révén sikerült, és azóta méltán emlegetik együtt a világ legnépszerűbb énekesnőivel. Karrierje azt is elbírta, hogy jó két évre eltűnt a nyilvánosság elől, hogy aztán mindjárt két (egy spanyol és egy angol nyelvű) albummal térjen vissza, no meg egy megaslágerrel (a Wyclef Jeannel közös Hips Don't Lie), és ennek köszönhetően az angol nyelvű album (Oral Fixation Vol. 2.) 2006-ban ott volt a világ tíz, legnagyobb példányszámban elkelt lemeze között. A félig libanoni származású énekesnő idén lesz még csak 30 éves, vagyis bőven van még ideje, hogy az eddigi, jó negyvenmilliós lemezeladási példányszámát akár meg is duplázza.

Ami a hétfői, első magyarországi fellépését illeti, Hegedűs László, a koncertet szervező Live Nation Hungary ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a nézőszám várhatóan meghaladja majd a 10 ezret. Kiemelte a különleges színpadtechnikát, közlése szerint Magyarországon eddig hasonlóval nem találkozhattak a koncertlátogatók. A színpadon egy videofalat is kialakítanak. Shakira előtt az általa felfedezett és patronált Cut Chemist nevű amerikai együttes lép fel - tette hozzá.

Forrás: Sony-BMG

Shakira egyébként Pies Descalzos néven alapítványt is létrehozott azoknak a kolumbiai gyermekeknek a megsegítésére, akik erőszakos cselekmények következtében utcára kerültek. Shakirát az UNICEF jószolgálati nagykövetei közé választotta.

A Pure Intuition egy eddig még sehol meg nem jelent felvétel. A dal a Fijacion Oral Vol. 1. spanyol nyelvű lemezen hallható Las De La Intuicion című szerzemény angol nyelvű változata. Az énekesnő ezzel a lemezzel promótálja európai turnéját (a dal egyébként egy autóreklámban is hallható).

A Pure Intuition most február 28. és április 30. között tölthető le, kizárólag a T-Online Zeneáruházból.