Solange Knowles már dolgozik új nagylemezén, mely jövő tavasszal jelenik meg a neves kiadó, a Geffen Records gondozásában. A 21 éves hölgynek ez már a második albuma lesz, igaz, a debütáló próbálkozásával csak mérsékelt sikereket ért el.

Solange eddig nem túl sikeres zenei pályafutását az új évezred elején kezdte, útját azóta is édesapja egyengeti.

Első lemeze Solo Star címmel került a boltok polcaira 2003-ban, de az amerikai Billboard lemezeladási listáján csak a 49. helyig jutott. A napokban leszerződött a Geffen Recordshoz, ahol viszont fényes jövőt jósolnak a tehetséges lánynak. Ennél a kiadónál olyan hölgy vetélytársai lesznek, mint Mary J. Blige, Fergie, Keyshia Cole vagy Nelly Furtado.

A rendkívül sokoldalú Solange korábban már szerzett dalokat nővére zenekarának, sőt szerepelt is a Destiny's Child 8 Days Of Christmas című korongján, arról nem is beszélve, hogy háttértáncosként is dolgozott a lánycsapattal. Legutóbb Kelly Rowland Ms. Kelly című lemezére írt egy dalt. A zenélés mellett modellként és színészként is jeleskedik, a Hajrá, csajok című film második részével már a mozivilágban is letette a névjegyét a Heroes-sztár Hayden Panettiere oldalán 2006-ban.

Az ifjabbik Knowles lány korábban azt a hírt adta ki Myspace-oldalán, hogy új lemeze 2007-ben lát majd napvilágot, ehhez képest most már hivatalos tény, hogy a Hadley Street Dreams címre keresztelt anyag a következő évben jelenik csak meg. Menedzser édesapja egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy a pontos kiadási dátum 2008. március 3-a lesz.

A készülő lemezről Ron Fair, a Geffen szóvivője elárulta, hogy közel sem olyan album lesz, amilyet az emberek elvárnak tőle. Az ígéretek szerint abszolút eklektikus és nemzetközi lemezt tarthat majd a kezébe a hallgató, melyen Solange Knowles végre megtalálta a saját hangját. Ehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy hisszük, ha halljuk.