Rövidre szabta gyalogtúráját a feledékeny énekes

Vágólapra másolva!
A The Streets művésznéven alkotó Mike Skinner új videóklipje forgatása kedvéért gyalogszerrel kívánta átszelni Franciaországot. A keménynek tűnő túra hamar félbeszakadt, amikor Skinnernek hirtelen eszébe jutott, hogy másnap koncertje van.
Vágólapra másolva!

A 21. századi brit fiatalok életét legélethűbben visszaadó Streetset egyedül alkotó Mike Skinner legújabb kedvteléseként, és egyben egy új videóklipje forgatása miatt úgy döntött, gyalogszerrel járja be Franciaországot. A hosszasra tervezett túrán a The Escapist című dalt filmesítették volna meg, de a teljes utat is dokumentálni szerették volna, amit a későbbiekben Mike televíziós műsorában, a Beat Stevie műsorban is levetítettek volna. Skinner azt is elárulta, hogy a túrához a legfőbb inspirációt a volt Monty Python tag, Michael Palin tévés utazásai jelentették.

A zenész pár lelkes segítőtársával neki is vágott az útnak, ami nem volt kalandoktól mentes. Mike eredeti terve ugyanis az volt, hogy egy szál pólóban és némi készpénzzel vág neki a gyalogtúrának. Eközben az időjárás sem kedvezett nekik, de nem adták fel, bár egy-két szabályt kénytelenek voltak áthágni. Az egyik barátja például nem nézte jó szemmel, hogy Mike egyre szakadtabban néz ki, így tiszta ruhát kapott tőle, útközben pedig betértek egy francia vendéglőbe, noha ezt is kizárták az eredeti tervekből.

A túra menete aztán egyik pillanatról a másikra felborult, mikor bevillant Skinner agyába, hogy neki másnap fellépése lesz Ausztriában. Így gyorsan gépre kellett szállnia, ha még azt akarta, hogy színpadra tudjon lépni az Electronic Beats Festivalon. Az osztrákok egyik ismert zenei rendezvényén olyan előadók mellett léptek aztán színpadra, mint Robyn, Roisin Murphy vagy épp Roni Size.

Mike-nak pedig most el kell döntenie, folytatja-e a gyalogtúrát és a filmezést, vagy időben felkészül a következő koncertjére, ami május végén lesz, és arról sem szabad megfeledkeznie, hogy a nyári hónapokra már jó pár fesztiválfellépése le van kötve, továbbá a júniusi és júliusi hónapokra is számos koncertje van betervezve.