Las Vegasban nősült meg Karel Gott

Vágólapra másolva!
Karel Gott, a legendás prágai Aranycsalogány hétfőn délután az amerikai Las Vegasban megnősült. A 68 éves cseh popsztár választottja eddigi barátnője, a 31 éves Ivana Machácková.
Vágólapra másolva!

Az immár hét éve együtt élő pár a boldogító igent abban a nevezetes Las Vegas-i kápolnában mondta ki, ahol előttük már számos neves pár esküdött egymásnak örök hűséget. A világhírű cseh énekesnek ez az első házassága. Gottot Las Vegashoz nagyon szoros szálak fűzik, mert a hatvanas évek második felében hosszabb ideig ebben az amerikai városban lépett fel, s gyakorlatilag itt tett szert először nemzetközi hírnévre.

Az esküvő szűk körben zajlott le, s csupán a pár kétéves kislánya Charlotta Ella, valamint a menyasszony édesanyja, Blanka vettek részt rajta. Az énekes barátnője a jövőben a Gottová nevet fogja viselni.

"Tekintettel arra, hogy Ivanával már hét éve élünk együtt és közösen neveljük kislányunkat Charlottát, a házasság gondolata már hosszabb ideje foglalkoztatott. Most döntöttem és megtettem ezt a lépést is. Életemben első ízben" - jelentette ki az esküvő után Karel Gott.

Az énekesnek előző kapcsolataiból is van két felnőtt leánya: a 27 éves Dominika Svédországban él, míg a 18 éves Lucie Prágában elárusító egy szupermarketben. Harmadik leánya 2006 áprilisában született korábbi barátnőjétől, s most újdonosült feleségétől, Ivana Macháckovától. A kislány a Charlotte Ella Gottová nevet kapta.

A popsztár és felesége ugyanakkor megerősítették, hogy június közepére várják második gyermekük megszületését. Gotték nagyon örülnek az újabb várt gyermekáldásnak, de a gyermek nemét azután sem kívánják elárulni, amikor majd megtudják.
"Valóban nagyon örülünk és nagyon boldogok vagyunk. A gyermek nemét még nem tudjuk. Szeretnénk megtudni, de biztosíthatok mindenkit, hogy senkinek sem fogjuk elárulni" - mondta Csehország (és talán az egész keleti blokk) évtizedek óta legnépszerűbb könnyűzenei sztárja.

Az énekes a cseh médiával közölte: Amerikából várhatóan a jövő héten térnek vissza, s a házasságkötés megünneplésére Prágában kerül sor. Részletek egyelőre nem ismeretesek.
Gott, aki közelmúltban ünnepelte énekesi karrierjének fél évszázados évfordulóját, ugyanakkor jelezte: újabb gyermeke megszületése után is énekelni kíván. "Nem teszem le a lantot. Énekelni fogok továbbra is. Remélem ebben egyszer gyermekeim is örömüket fogják lelni" - jelentette ki.