Zenészbabák a közelmúltból és a közeljövőből

Vágólapra másolva!
Karácsony előtt néhány nappal kürtölték világgá a lapok, hogy a 22 éves angol énekesnő, Lily Allen kisbabát vár. Ez a tény valószínűleg hátráltatja majd a fiatal művésznő soron következő lemezének munkálatait, de az anyai örömök feltehetően kárpótolni fogják majd. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy mostanában milyen ismert zenészpároknak született vagy fog születni gyermekük. Az pedig szó szerint a jövő zenéje, hogy az utódok is hangszert vagy mikrofont ragadnak-e.
Vágólapra másolva!

Lily Allen és barátja, a Chemical Brothersből ismert Ed Simons nem várt sokáig a családalapítással, hiszen a múlt év szeptemberében jöttek össze, most pedig már azon gondolkodhatnak, hogy milyen színűre fessék a gyerekszobát. Lily azt nyilatkozta, hogy szeretné a 2008 első felére tervezett nagylemezét még a gyermeke születése előtt megjelentetni, de ez a terhesség tükrében meglehetősen optimista kijelentésnek tűnik. Leendő gyermekének apja egyébként nála 15 évvel idősebb, Ed zenekarának legutóbbi lemeze tavaly nyáron jelent meg We Are The Night címmel, s az érdeklődök a 2007-es Sziget fesztiválon is megtekinthették a zenekart. A pár gyermeke júliusban fog megszületni.

Jennifer Lopez Lily Allenhez hasonlóan szülés előtt áll. A nagy hírt egy floridai koncerten közölte a rajongóival tavaly novemberben, miután már az összes bulvárlap megírta. J-Lo a harmadik férjét, a romantikus slágereiről ismert Marc Anthonyt a kilencvenes évek végén ismerte meg. 2004-ben duettet énekeltek Lopez egyik készülő filmjéhez, s ugyanebben az évben össze is házasodtak. A születendő gyermekről túl sok információt egyelőre nem árultak el, sem azt, hogy mikorra várható pontosan, sem azt, hogy fiú lesz-e vagy lány. Egyes pletykák szerint még az sem elképzelhetetlen, hogy Jennifer Lopez ikreknek ad életet, miután a beültetéses módszernél ez gyakran előfordul. Nemrég került nyilvánosságra viszont az a hír, hogy a szcientológusok által hirdetett módszerrel, vagyis totális némaságban fogja világra hozni gyermekét, így az anya és a körülötte lévő orvosok sem szólalhatnak meg, mert az árt a babának.

Gwen Stefani esete ékes példája annak, hogyan képes egy sztár a lehető legrövidebb időn belül visszatérni a show-bizniszbe egy szülés után. 2006 májusában hozta világra gyermekét, Kingston James McGregor Rossdale-t, majd fél évvel később már a második szólóalbumát (The Sweet Escape) is megjelentette, s kicsivel több, mint tíz hónap elteltével világ körüli turnéra indult (mely hazánkat is érintette). Az énekesnő a terhesség alatt felszedett kilókat egy hónap alatt leadta, s teljes erőbedobással térhetett vissza a színpadra. Gwen férje, Gavin Rossdale szintén zenész, az angol Bush nevű grunge rockzenekar énekes-gitárosa. 1995-ben találkoztak először egy No Doubt-koncerten, majd 2002-ben házasodtak össze, Kingston James az első közös gyermekük.

Forrás: Getty Images

Gavin Rossdale és Gwen Stefani gyermekükkel



Hazánkban talán kevesen tudják azt, hogy Jack Black zenészként is ismert együttese, a Tenacious D élén. Azt pedig minden bizonnyal még kevesebben tudják, hogy a felesége, Tanya Haden is elismert muzsikus, kiváló csellista és énekes. Első csemetéjük 2006 júniusában született Samuel Wyatt Black néven. A pár néhány napja jelentette be, hogy már útban van a második gyermek is. Black zenekara egy szatirikus vicc-rockzenekar, melyet a szintén komikus-színész Kyle Gass-szal alkotnak közösen. Jack Black felesége, Tanya Haden édesapja a legendás jazz-bőgős, Charlie Haden, míg két lánytestvére, Petra és Rachel a nagyszerű kilencvenes évekbeli indie-zenekar, a That Dog tagjai voltak. Ezen tények ismeretében szinte elképzelhetetlen, hogy a gyermekek ne ragadjanak majd hangszert.

Ha nemrég született vagy születendő zenészgyermekeket keresünk, nem is kell olyan messzire mennünk. A Megasztár utolsó, harmadik szériájában jött össze Szabó Eszter és Kontor Tamás. Még javában zajlottak a döntők, mikor bejelentették, hogy közös gyermeket várnak, s Edvin 2006 karácsonya előtt néhány nappal látott napvilágot. Nos, a kisfiúnak nem kell sokat várnia testvérre, hisz az énekes-pár augusztusban jelentette be, hogy a második gyermekük is hamarosan megszületik. Szabó Eszter a terhessége hatodik hónapjában jelentette meg második lemezét Minden rendes úrilány címmel, melyen a harmincas-negyvenes évek magyar filmzenéi vannak átdolgozva, néhány saját dallal kiegészítve.