A svédeket tippelik az idei Eurovíziós Dalverseny győztesének

Vágólapra másolva!
A BBC idén is megszavaztatta a közönséggel, hogy véleményük szerint ki lehet a 2008-as Eurovíziós Dalfesztivál legjobbja. A szavazás abszolút győztese a svédek üdvöskéje, Charlotte Perrelli lett, akit az ukrán és a svájci jelölt követ a listán. Hazánk indulója, Csézy a 24. helyen végzett az előzetes felmérés alapján.
Vágólapra másolva!

A britek lelkesedése idén sem hanyatlik az Eurovíziós Dalfesztivál iránt. A BBC az elmúlt hetekben megszavaztatta, hogy az idei mezőnyből kiket tartanak a legesélyesebbnek a győzelemre.

Minden részt vevő országból egy-egy Eurovízió-rajongó adhatta le a voksát, és ennek összesítéséből állt össze egy népszerűségi lista. A szavazás végeredményeként a svédek indulóját, Charlotte Perrellit ítélte a döntő többség az idei gála nyertesének, akit a rangsorban Ukrajna, Svájc és a mostani házigazda, Szerbia jelöltje követ. Az angolok Andy Abrahamje csak a 33. helyig jutott el a 43 dal versenyében, hazánk indulója, Csézy pedig a középmezőnyben, a 24. helyen szerepel a mostani voksok alapján.

A svéd hölgy egyébként már komoly múlttal rendelkezik, már ami az Eurovíziós Dalfesztiválokat illeti, ugyanis 1999-ben még Charlotte Nilsson néven győzelemre vitte hazáját, azt a Svédországot, amely eddig már négy alkalommal nyerte meg az európai dalok versenyét. Ha most újból Perrelli lesz a verseny első helyezettje, akkor biztosan történelmet ír a dalfesztivál történetében, mivel így az első olyan női versenyző lenne, aki már kétszer lett az Eurovízió győztese. Eddig hasonló eredményt csak az írek mondhatnak el magukról, tőlük egy férfi énekes, Johnny Logan 1980-ban és 1987-ben lett a verseny befutója.

A középdöntők ma és csütörtök este zajlanak, a legtöbb szavazatot szerzettek jutnak a május 24-i, szombati döntőbe. Illetve annak az öt országnak a versenyzője, akik egyrészt a dalfesztivál alapítói (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország), valamint a múlt évi győztes, Szerbia indulója már biztosan ott lesz a fináléban.

Hazánkat egy frissen felfedezett énekesnő, Csézy képviseli. A bulvárlapok információi szerint Szerbiában már most támadások érik, a szerb induló szerint ugyanis Csézy bizonyos ötleteket tőle vett át az új klipjéhez, ami nem könnyen bizonyítható állításnak tűnik. Első körben az elődöntőben lép fel, s ha minden jól megy, akkor 24-én ő is a finalisták között léphet a színpadra.