Vágólapra másolva!
A legendás VHK Szerelembe zuhanás című dala nálunk hallható először. 13 év után jön az új stúdiólemez, a Veled haraptat csillagot!
Vágólapra másolva!

November közepén jelenik meg a VHK Veled haraptat csillagot! című új lemeze, tizenhárom év után az első stúdióalbum a legendás zenekartól. A Szerelembe zuhanás című dal az első, amit meg lehet róla hallgatni - világpremier a Quarton!

A lemez "azt a látomásos, nagyszabású folyamatzenét viszi tovább, amit az Élő világegyetem című számunk képviselt az első lemezen a nyolcvanas években - de úgy, hogy ennél még életszerűbbé válik. Ahogy a zene, a szöveg alakul, kilép a zeneiség eddig ismert kereteiből, és sűrű életté válik, folyamatosan alakuló, meglepő és váratlan, öntörvényű és drámai élményfolyammá, nagyobb távlatokban, messze kifutóan" - így jellemezte a VHK frontembere, Grandpierre Attila az akkor még készülő új albumot a Quartnak adott interjúban.

A Vágtázó Halottkémek 1975-ben alakult, 1988-ban adta ki első, A halál móresre tanítása című lemezét; 1999-ben a hetediket, a Naptáncot, majd 2001-ben feloszlott. A tagok a VHK szellemiségét így-úgy továbbvivő együttesekben játszottak (pl. Vágtázó Csodaszarvas, Yava), majd 2009-ben tért vissza a zenekar némileg megváltozott felállással, az alapító Ipacs László dobos nélkül, Vágtázó Életerő néven. 2010-ben koncertfelvételekből összeállított lemezt is kiadtak Forgószél! címmel, három új számmal.

Az immár ismét VHK néven alkotó zenekar a Veled haraptat csillagot! című albumot stúdióban készítette. Bemutatója december 21-én lesz a Pecsában, a Világvége Fesztiválon az F.O. System és a Kollaps társaságában, részletek itt. Az album valószínűleg Finnországban és Németországban, limitált példányszámban bakeliten is meg fog jelenni.

Forrás: VHK sajtófotó

Dalszöveg:

Szerelembe Zuhanás - Sorsválasztó egek alatt

Forgó árnyék, bolygó emlék
Melyik sorsot, melyik sorsomat válasszam?
Rámnyíló szemedből sorsom kiolvasom!

A mélysodort, a mélysodort, a végső sodort,
Mely felkap az egekbe és a Földre sodor?

Ég, tép, vág, hív!
A tornácon át lépj, ha bírsz!
A másvilág most hív!
Á-á-tugrok!

Megfordul az élet most bennem!
Megfordul az ég is felettem!
Elhagy amit tegnap tettem
Csupasz, vér és érzés lettem!
Csak nézem, hogy dől, az ég, az ég felettem,
Rámhajolsz, hogy átölelsz
S már tudom nincs hogy nincs hogy nincs mit vesztenem
Életem most elveszi, amit kér!

Érzem, érzem, érzem, látom arcod!
Érzem, érzem, érzem látom arcod!
Már látom látom látom látom arcod!
Már látom látom látom, rádkiáltok!
Rámdől! És rámdől! Az égbe kiáltok!
Rámdől! És rámdől! Az égbe kiáltok!

És boldog! Boldog, boldog vagyok!
És boldog, boldog, boldog, boldog, boldog vagyok!
És boldog, boldog, boldog boldog, boldog vagyok!