Madonna tudja, hogy Obama nem muzulmán

az év albumai, madonna
Vágólapra másolva!
Magyarázkodnia kellett Madonnának, aki hétfői washingtoni koncertjén "fekete muzulmánnak" nevezte Barack Obama amerikai elnököt. A popsztár azzal védekezett, hogy csupán "ironizált a színpadon".
Vágólapra másolva!

A washingtoni Verizon Centerben tartott koncerten Madonna politikai beszédet is rögtönzött a közönségnek a szabadságról. Megnyilvánulása később a YouTube-ra is felkerült. "Milyen bámulatos és hihetetlen belegondolni, hogy egy afroamerikai van a Fehér Házban, egy fekete muzulmán van a Fehér Házban" - mondta az 54 esztendős énekesnő hozzáfűzve: "Ez azt jelenti, hogy van remény ebben az országban. Emellett Obama a melegek jogaiért küzd, ezért támogassátok ezt az embert". Mivel Barack Obama köztudottan nem muzulmán, a média érthetően ráharapott a videóra, és erre reagálva Madonna közleményben szögezte le, hogy az Obama vallására való hivatkozást csupán tréfának szánta.

"Ironizáltam a színpadon. Igen, tisztában vagyok vele, hogy Obama nem muzulmán, bár tudom, hogy az országban rengetegen gondolják annak. És mi van, ha az?" - védekezett az énekesnő. - "A lényeg az, hogy egy jó ember az jó ember, mindegy, hogy kihez imádkozik. Nem törődöm azzal, hogy Obamának milyen a vallása, ahogy senki máséval sem Amerikában." Barack Obama 2008-as elnöki beiktatása óta egyes, megválasztását ellenző csoportok igyekeztek tápot adni azoknak a pletykáknak, amelyek szerint az elnök titokban muzulmán vallású, és az Egyesült Államokon kívül született. Madonna az újraválasztásáért küzdő Obama támogatói közé tartozik, legutóbbi koncertjein odáig ment el, hogy blúzát letépve megmutatta a közönségnek a hátára írt "Obama" feliratot.