Utcát neveznek el Radics Béláról Angyalföldön

Radics Béla sírja
Vágólapra másolva!
A 13. kerületi képviselő-testület elfogadta, hogy a legendás gitáros lakóhelyéhez közeli utcák egyikét róla nevezzék el.
Vágólapra másolva!

A hatvanas-hetvenes évek túlzás nélkül legendás zenészéről, Radics Béláról nevezik el a 13. kerületi Vőlegény utca és Göncöl utca közötti névtelen közterületet, miután az angyalföldi képviselő-testület december 13-án, csütörtökön elfogadta a javaslatot. Korábban a Radics Béla Emléktársaság javasolta már a fővárosnak, hogy legyen utca, amely a harminc évvel ezelőtt elhunyt gitáros nevét viseli, és először a főpolgármester a szintén 13. kerületi Baba tér nevét javasolta megváltoztatni, ám azt a kerületi önkormányzat nem támogatta.

Korábban Radics Béla - akinek egész élete összefonódott a kerülettel - egykori lakóházán emléktáblát avattak, 2005-ben pedig szobrot is állítottak neki a Gyöngyösi utcában. Radics a hatvanas években az Atlantis és a Pannónia együttesekben kezdte pályafutását, majd igazi hírnevet a Sakk-Matt, a Tűzkerék és a Taurus zenekarokkal szerzett. A hivatalos kultúrpolitika által végig ignorált Radics 1982. október 18-án, 36 éves korában halt meg.