Vágólapra másolva!
Hatalmas söröspohár, horror, pörgés, kitartó cukorgyári robot, kiforgatott rapklisék: nyolc magyar klip a Depressziótól Senáig.
Vágólapra másolva!

Sena Dagadu: Extra Large feat. M3nsa

Ahogy a címe mondja, minden nagyon nagy az új Sena-lemez legtáncosabb és -elektronikusabb számához készült klipben. Leginkább az egyszerű ötletből kicsalható látványra épít a videó; de azért bohóckodás is van benne: kiderül például, hogy nem könnyű egy hatalmas söröspohárból inni. M3nsa a FOKN Bois ghánai duó tagja; őket mi leginkább az Irie Maffia producereivel készült nagyszerű lemezükről ismerhetjük. A másik tag, Kubolor társrendező King Luu mellett. A videó legvégén kiderül az is, hogy készült.

Gazsi Rap Show: A Legfaszább Hazai

Gazsi Rap Show tavalyi letölthető lemeze sokszor szándékosan bizonytalanságban hagyta a hallgatót, hogy ez mennyire komoly. Ez az új szám egyértelműen viccesnek van szánva, és tényleg az, nagyon is. A Horváth Boldi által rendezett klip szintén a rapvideók kliséit fordítja ki, illetve keveri Szőke Gáspár (aki a Gazsi Rap Show) jellegzetes képeivel, felirataival.

Deniz feat. Copy Con: Valakinek ez számít

Egy másik rapvideó, ebben is vannak viccek, másfajták. Deniz és pultos haverja, Copy Con a csajokat értékelgetik, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy mi az igazán fontos: hát nem a külső, hanem hogy "aprócska ruhád alatt dobog-e a szív?". A 21Orban által készített klip vonzereje a stilizált képi világ, amibe az ismerős jeleneteket elhelyezik.

Angertea: Meeting Satan on the Way to Personal Desertification

"A klipkészítés már nem kerül annyiba, mint évekkel ezelőtt. Inkább számít egy jó ötlet, mint a jó kivitelezés" - mondta az Angertea frontembere a klipet bemutató Lángoló Gitároknak. A Both András rendezte videó tényleg egy ötletcentrikus darab. Három lenge ruhás lány vidámkodik, és eleinte csak onnan lehet sejteni, hogy azért itt majd történik valami komoly dolog, hogy ugye milyen zene szól - hát nem olyan, amit a jelenetekhez, ezekhez a csajokhoz illőnek képzelnénk. A végére aztán horrorisztikusba fordul a történet.

Magashegyi Underground: Álmatlanság

Újra nők, de ők nem tudnak aludni: Bocskos Bíborka énekesnő mellett Kiss Anna Júlia, Takács Lilla, Tenki Réka. Néznek, szenvednek, furákat pótcselekszenek, dühöngenek - mindezt lassítva és tompa színvilággal, ami frappánsan ellenpontozza a dal viszonylag gyors tempóját és dús hangzását, erős szintijét. A rendező Hencz Péter.

Vad Fruttik: Másodpercek és decibelek

A Vad Fruttik hatalmas fordulatszámon pörgő buliszámához Vicsek Viktor készített adekvát módon villódzó klipet: az együttes tagjaira egyre több és több digitális effektet ereszt rá. Vannak képsorok, amikor már tényleg csak azért látjuk bele a rángatózó vonalakba a zenészeket, mert tudjuk hogy mit kell látnunk.

VAGNER: Cukorváros

A kaposvári VAGNER innen letölthető kislemezének számához készített videót. Egy kitartó játékrobot elindul a cukorgyárból, végigmegy a városon egészen a szobáig, ahol az együttes tagjai zenélnek és hülyéskednek. A készítő a 21Orban.

Depresszió: Megyek előre

A Depresszió Vízválasztó című lemezének 2012-es bemutató turnéján forgatott Zettisch Tamás, a koncertek előtt, alatt és közben készült felvételekből vágta össze a klipet. Sok-sok ember látható benne, hiszen a turnét összesen 60 ezer rajongó látta - elsősorban természetesen nekik szól a klip.