Vágólapra másolva!
Mike Patton kedvenc megbízhatatlan big bandje, a Flat Earth Society járt már Budapesten. Azóta lett új lemez, ezt turnéztatják, lehetett jegyet nyerni a koncertre.
Vágólapra másolva!

Nyereményjátékunk nyertesei: Flórián Csilla és Széll Ágnes.

A belga Flat Earth Society-t Peter Vermeersch alapította, akinek már komoly zenészi múltja volt a jazzben és azon kívül - ő volt például az első dEUS-lemez producere (erről és sok minden másról az A38 blogján olvasható interjú). Méretét tekintve a Flat Earth Society big band, jelenleg például 15 tagból áll, nagy részük fúvós hangszereken játszik; és az is kétségtelen, hogy a jazz hagyományát is felhasználja - akár még a ragtime-hoz is visszanyúl. Ugyanakkor az a zenekar jelmondata, hogy "a legmegbízhatatlanabb zene, immár 1999 óta", vagyis akármennyire is szórakoztató vagy ütős vagy táncos egy éppen játszott téma, bármikor valami másba fordulhat át. Ez egyrészt avantgárd, másrészt roppant szórakoztató. (A humoruk a számcímekben is megnyilvánul; na meg ott a név, amit egyébként egy ténylegesen létező, a "lapos Föld" elméletét komolyan propagáló társaságtól vettek kölcsön.) A FES-t Mike Patton is szereti: 2004-ben Isms címmel kiadott tőlük egy válogatást, amit ő maga állított össze.

A Flat Earth Society most 13 című lemezével érkezik; ezen 13 szám van, és fennállásuk 13. évének tiszteletére vették fel, mert szerintük az egy kerek szám. Az A38-on október 7-én, hétfőn 19.30-tól kezdődő koncertre (részletek itt) lehetett jegyet nyerni.